Kelemen, la Congresul femeilor din UDMR: Mergeţi la urne, fiecare vot contează

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat un apel de participare la alegerile prezidenţiale, el spunând, duminică, la cel de-al doilea Congres al Organizaţiei de Femei a Uniunii, că fiecare vot influenţează viitorul maghiarilor şi fiecare vot al maghiarilor influenţează viitorul României.

86 afișări
Imaginea articolului Kelemen, la Congresul femeilor din UDMR: Mergeţi la urne, fiecare vot contează

Kelemen Hunor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la cel de-al doilea Congres al Organizaţiei de Femei a UDMR, că obiectivul alegerilor prezidenţiale este serios şi că este important cine va deveni preşedintele României şi cum va gândi acesta.

"Împreună cu voi, cu Organizaţia de Femei a UDMR, vom avea o mai mare putere de mobilizare. În 2014 să privim înainte, obiectivul alegerilor prezidenţiale este unul serios, nu este totuna cine va deveni preşedinte, cum va gândi, anii noştri în viitor vor depinde de aceste elemente. Nu este totuna cum începe un ciclu electoral, dacă vom fi prezenţi sau nu la luarea deciziilor, dacă vocea noastră va fi auzită. În 2 noiembrie va trebui să demonstrăm că suntem o organizaţie puternică, trebuie să arătăm că suntem o comunitate puternică, că ştim ce vrem. De fiecare dată când sunt alegeri, trebuie să mergem să votăm, este o obligaţie civică. Fiecare vot influenţează viitorul nostru, fiecare vot maghiar influenţează viitorul României”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, dacă maghiarii din România vor ieşi la vot şi vor arăta că susţin un anumit proiect şi ştiu în ce direcţie merge România, vor fi mai puternici.

Kelemen a adăugat că fiecare vot va conta, atât în primul tur al alegerilor, cât şi în al doilea, deoarece "viziunea preşedintelui lasă o amprentă asupra societăţii, asupra mentalităţii societăţii".

"Nu putem spune că viziunea preşedintelui Băsescu nu a lăsat o amprentă puternică asupra societăţii, aşa se va întâmpla şi în următoarea perioadă. Se încheie un ciclu de zece ani, începe ceva nou, nu ştim cu cine, cum va arăta, oricum va fi un nou capitol începând cu alegerile prezidenţiale. De aceea fiecare om şi vot contează, şi acest lucru trebuie să îl explicăm, pentru că e vorba de viitorul României şi al comunităţii maghiare”, a adăugat liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici