Kelemen: ONG-urile au dreptate, Băsescu fraudează alegerile cu afişele pentru referendum

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că împărtăşeşte punctul de vedere al unor organizaţii neguvernamentale care l-au acuzat pe Traian Băsescu de fraudă electorală, dat fiind că apare şi pe afişele pentru prezidenţiale şi pe cele legate de referendum.

19 afișări
Imaginea articolului Kelemen: ONG-urile au dreptate, Băsescu fraudează alegerile cu afişele pentru referendum

Kelemen: ONG-urile au dreptate, Băsescu fraudează alegerile cu afişele pentru referendum (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre opinia unor organizaţii neguvernamentale, potrivit cărora apariţia lui Traian Băsescu pe afişele pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi pe cele legate de referendum ar fi o formă de fraudă electorală, Kelemen Hunor a spus că în mod sigur aşa este.

"Sigur că da, este, au dreptate ONG-urile. Noi facem campanie pentru prezidenţiale, dar au dreptate, atâta pot să vă spun eu, e un subiect asupra căruia noi ne-am pronunţat de foarte multe ori şi nu cred că în această campanie prezidenţială trebuie să ne ocupăm de poftele domnului Băsescu", a spus Kelemen Hunor, întrebat şi dacă intenţionează să facă ceva în legătură cu acest subiect.

El a fost completat şi de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care a admis că în acest fel preşedintele ar putea influenţa alegerile, dar a opinat că "poporul este mult mai deştept".

Întrebat ce fel de premier şi guvern ar prefera, dacă ar ajunge preşedinte, candidatul UDMR a spus că ar prefera un guvern "responsabil", subliniind însă că aceasta este treaba majorităţii parlamentare şi el intenţionează să respecte Constituţia.

"Un guvern responsabil. Dar nu este treaba preşedintelui, este treaba majorităţii parlamentare şi eu aş respecta Constituţia şi în litera şi în spiritul ei", a adăugat Kelemen Hunor.

Patru ONG-uri, respectiv Pro Democraţia, Centrul pentru Resurse Juridice, Transparency România şi Agenţia de Monitorizare a Presei, cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională referitor la convocarea referendumului odată cu alegerile prezindenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici