Kelemen: Probabil că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că "probabil" că reprezentanţii Uniunii nu vor vota moţiunea de cenzură anunţată de Mircea Geoană, apreciind că responsabili pentru acest acest dezastru sunt, în egală măsură, Traian Băsescu, Emil Boc şi Mircea Geoană.

21 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Probabil că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură

Kelemen: Probabil că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Constituţional, Guvernul are 45 de zile de la nominalizarea miniştrilor PDL. Din acest punct de vedere, pentru Geoană şi PSD e o situaţie neplăcută", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Kelemen Hunor.

El a adăugat că Geoană "nu era prea îngrijorat" de epurările din administraţie la începutul anului, "când a făcut epurări împreună cu Boc" şi că "dubla măsură" din acest moment îl "lasă rece".

"În momentul de faţă, PSD are posibilitatea de a depune moţiune de cenzură, poate să-şi pună şi cenuşă pe cap, pentru dezastru. Ştia cu cine merge în decembrie, responsabilii de acest dezastru sunt Băsescu, Boc şi Geoană, în egală măsură", a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă reprezentanţii UDMR ar putea vota moţiunea de cenzură susţinută de PSD, Kelemen Hunor a spus că probabil că nu, dar nu pentru că reprezentanţilor Uniunii le place Guvernul Boc, ci pentru că nu se întrevede nicio altă formulă de guvernare posibilă, dacă moţiunea trece.

"Probabil, subliniez, probabil, nu vom vota moţiunea. Dar nu pentru că ne place Guvernul Boc. Dar o formaţiune politică dărâmă Guvernul când e hotărâtă să intre la guvernare, când are pârghiile necesare. Nu poţi spune «Potopul după mine». Iar în acest moment, nu văd nicio formulă valabilă: nimeni nu vrea să intre la guvernare cu PDL, iar PNL cu PSD nu vor să facă o alianţă. Nominalizarea premierului se face de către preşedinte şi am o vagă bănuială că nu-l va pune pe Geoană", a spus el.

Kelemen Hunor a adăugat că, din moment ce nu vede ce coaliţie s-ar putea forma pentru un nou guvern, nu există altă soluţie decât ca politicienii să fie responsabili.

"Guvernul este 45 de zile în parametrii constituţionali, iar după, Boc trebuie să vină să ceară votul în Parlament pentru acest guvern sau altul şi atunci vom vedea ce vom face. Momentan, nu văd moţiunea de cenzură ca o soluţie de a ne scoate din criza creată inclusiv de cei aflaţi la guvernare, acum trei zile", a conchis el.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern, a anunţat liderul partidului Mircea Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii vor finaliza luni seară textul moţiunii de cenzură care va fi trimis grupurilor parlamentare pentru a fi semnat, acesta sperând să obţină sprijin de la UDMR, PSD, dar şi de la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici