Klaus Iohannis, atenţionat de judecătoarea Gabriela Baltag în şedinţa plenului CSM. Reacţia preşedintelui

  • Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi la şedinţa plenului CSM.
  • Judecătoarea Gabriela Baltag i-a cerut să nu mai aducă dezbinare în cadrul celui mai important for din justiţie.
  • Magistratul a amintit de prezenţa serviciilor de informaţie în justiţie.
  • Bogdan Mateescu a fost ales noul preşedinte al Consiliului pentru 2021.
26927 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, atenţionat de judecătoarea Gabriela Baltag în şedinţa plenului CSM. Reacţia preşedintelui

Klaus Iohannis, atenţionat de judecătoarea Gabriela Baltag în şedinţa plenului CSM. Reacţia preşedintelui

Judecătoarea Gabriela Baltag a ţinut să-i transmită un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis, prezent astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 

"Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu văm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile. Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această chestiune", a afirmat judecătoarea Gabriela Baltag.

Klaus Iohannis a declarat, la începutul şedinţei plenului CSM, că procesul de reparare a legilor justiţiei nu s-a finalizat din cauza majorităţii parlamentare ostile reformelor în domeniu şi care s-a dedicat trup şi suflet unor legi menite să-i apere pe infractori şi a susţinut că legislaţia în justiţie trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample în viitorul Parlament.

Ulterior, Gabriela Baltag i-a cerut preşedintelui Klaus Iohanis să precizeze cum se raportează la prezenţa serviciilor de informaţii în justiţie, în condiţiile în care a votat în CSAT în favoarea proiectului propus de Cătălin Predoiu în acest sens. 

"Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes!", a spus Klaus Iohannis la final, după care a părăsit şedinţa.

De partea cealaltă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că problema serviciilor în justiţie este într-o anumită măsură falsă. 

Discursul şefului statului, în care şi-a continuat campania electorală şi a vorbit despre majorităţi parlamentare, a reuşit să irite şi alţi membri ai CSM. Judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte al instituţiei în 2018, a lansat un îndemn la o abordare matură, după discursul preşedintelui Iohannis.

Bogdan Mateescu a fost ales, azi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în detrimentul Evelinei Oprina. Judecătorul va conduce instituţia în anul 2021, alături de procurorul Florin Deac, care va prelua funcţia de vicepreşedinte. 

În 2020, preşedintele al CSM este judecătoarea Nicoleta Ţînt, iar vicepreşedinte procuroarea Tatiana Toader. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici