Klaus Iohannis, despre decizia privind retragerea candidaturii lui Cîrstoiu: nu este un mare succes

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat pe scurt decizia coaliţiei PSD-PNL privind retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.
  • Nu este un mare succes, a spus şeful statului.
507 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre decizia privind retragerea candidaturii lui Cîrstoiu: nu este un mare succes

Declaraţiile au fost făcute marţi în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Coreea de Sud, acolo unde Iohannis face o vizită oficială.

Cert, nu este un mare succes, prefer să nu comentez decizia coaliţiei. Nu am fost în contact, am aflat rezultatele, important este ca această soluţie pe candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la lupte electorale în coaliţie. (...) Cred că există capacitatea de a separa alegerile locale de guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

Totuşi, preşedintele recunoaşte că perioada electorală ar putea fi agitată în ceea ce priveşte relaţiile dintre PSD şi PNL.

În toiul campaniei electorale va fi un pic mai complicat”, a precizat Klaus Iohannis.

Liderii PSD şi PNL au decis să rupă coaliţia la Bucureşti. Surse din lumea politică anunţă că decizia a fost luată la finalul unei şedinţe maraton. PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi şi vor renunţa la medicul Cătălin Cîrstoiu.

Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, anunţă sursele.

⁠Cei doi candidaţi nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluţii pentru Bucureşti, au adăugat acestea.

⁠Candidaţii pe sectoare rămân comuni, la fel şi listele de consilii locale. Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău şi Braşov, au precizat sursele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici