Lăzăroiu: Eşecul de la locale al PDL, cu un scor cu 2 în faţă, va fi umbrit de cel al USL, cu 37%

Fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că PSD şi PNL vor merge separat la parlamentare, după ce USL va avea un eşec la locale, cu un scor de 37%, în timp ce PDL va obţine un scor cu 2 în faţă la locale dacă va candida în afara unei alianţe.

420 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Eşecul de la locale al PDL, cu un scor cu 2 în faţă, va fi umbrit de cel al USL, cu 37%

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

Întrebat dacă USL va ajunge la guvernare după 2012, Lăzăroiu a răspuns: "Doar PSD-ul îl văd la guvernare, USL-ul nu. Nici nu va exista USL la parlamentare, o să vedeţi, pentru că de fapt eşecul PDL-ului, care va lua cu 2 în faţă, ceea ce pentru un partid mare nu e neapărat un succes, va fi cu mult umbrit de eşecul USL-ului. Dar eşecul USL-ului şi l-au definit ei singuri, e un eşec care vine din construcţie. Când ai spus : «facem USL-ul, să luăm 50% plus 1» şi la locale iei… nu ştiu… eu zic în jur de 37%, acesta-i un eşec răsunător. Va fi atât de răsunător, încât nici nu mai contează că PDL-ul ia 22%, că UNPR-ul ia 4%".

Lăzăroiu crede, potrivit RFI, că după alegerile locale din acest an, "PSD şi PNL vor redeveni raţionale".

"PSD-ul este în momentul acesta un partid cu potenţial de 30%. Dacă ia 37% USL-ul, PSD-ul se va alege cu 18% din plăcinta totală şi nu ştiu cum vor primi asta activiştii PSD, bănuiesc că nu cu foarte mult entuziasm după alegerile locale. Cred că fiecare va merge pe drumul lui pentru parlamentare. Unitatea asta există, câtă vreme obiectivul e realizabil, dar după locale va deveni mult mai clar că acest obiectiv nu poate fi realizat, nu că ar avea USL-ul ceva special, ceva rău, dar eu nu cred că în România mai există un partid sau alianţă care ar lua mai mult de 40% în alegeri. Eu am mai văzut filmul acesta în 2000, când PDSR avea 52% în sondaje, constant, dar în alegeri n-a luat nici la locale, nici la parlamentare mai mult de 37%. Pentru că românii nu-şi mai dau votul cum era în '90, FSN-ul, Soarele răsare, Iliescu apare şi ia 66%. Au trecut vremurile alea!", explică fostul consilier prezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici