Legea care permite cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

  • Legea care permite cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis.
  • Potrivit legii, cine vrea să să cumpere vechime trebuie să încheie un contract pentru cel mult 6 ani înainte să împlinească vârsta de pensionare.
10801 afișări
Imaginea articolului Legea care permite cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

Legea care permite cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 163/2020 pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum şi pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii.

Potrivit legii, având în vedere necesitatea implementării unor măsuri de mărire a numărului de asiguraţi ai sistemului public de pensii, care să dea posibilitatea exercitării dreptului fundamental la pensie, prin includerea persoanelor care nu au avut calitatea de asigurat şi care optează să achite contribuţia de asigurări sociale pe o perioadă de cel mult 6 ani anteriori încheierii contractului de asigurare, luând în considerare necesitatea de a asigura venituri suplimentare la bugetul asigurărilor sociale de stat, plăţile efectuate către acest buget pot contribui la refacerea echilibrului bugetar.

Astfel, până la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevăzute în lege pot încheia un contract de asigurare socială pentru a obţine pensia pentru limită de vârstă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici