Leonard Orban: La patru ani de la intrarea în UE putem spune că experienţa nu este pozitivă

Consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost negociator şef cu UE şi fost comisar european, a declarat, luni, că România ar trebui să înveţe din experienţa legată de fondurile europene, el menţionând că la patru ani după aderare, "experienţa nu este pozitivă".

20 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban: La patru ani de la intrarea în UE putem spune că experienţa nu este pozitivă

Leonard Orban: La patru ani de la intrarea în UE putem spune că experienţa nu este pozitivă (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"România ar trebui să înveţe din experienţa gestionării atât a fondurilor de preaderare cât şi a fondurilor de aderare. După patru ani trăgând linie putem spune că experienţa nu este pozitivă", a spus Leonard Orban. El a adăugat că probleme nu au fost în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor ci şi în alte aspecte legate de utilizarea banilor europeni.

"Sunt o serie întreagă de dificultăţi asupra cărora va trebuie să se găsească răspuns, sunt multe elemente care vor trebui să fie corectate plecând de la cadrul instituţional de gestionare a fondurilor comunitare şi până la implicarea mediului de afaceri în acest proces", a adăugat Leonard Orban.

El a subliniat că trebuie făcută o prioritizare a proiectelor şi o limitare la un anumit număr de proiecte care pot fi realizate adăugând totodată că este ilogic ca la fiecare schimbare de optică să intervină o nouă ierarhizare şi o reprioritizare a proiectelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici