Liber la terase de luni? Parlamentul dă peste cap planul Guvernului privind măsurile de relaxare

  • Dacă te întrebi când vei putea ieşi la o terasă, află că e posibil să o faci în câteva zile
  • În varianta votată de Senat, proiectul de lege privind starea de alertă stabileşte ca terasele ce respectă măsurile sanitare să se poată deschide
  • Deputaţii decid azi forma finală a documentului, ce va fi trimisă la promulgare preşedintelui Iohannis
9302 afișări
Imaginea articolului Liber la terase de luni? Parlamentul dă peste cap planul Guvernului privind măsurile de relaxare

Liber la terasele de luni? Parlamentul dă peste cap planul Guvernului privind măsurile de relaxare

După o lungă aşteptare, de la începutul săptămânii viitoare ai putea ieşi din nou la o terasă.

În varianta adoptată de plenul Senatului, marţi, proiectul de lege pentru instituirea stării de alertă stabileşte ca terasele ce respectă măsurile de protecţie sanitară să poată funcţiona.

Forma finală a documentului va fi stabilită astăzi, de Camera Deputaţilor. Dacă se respectă calendarul, noua lege va fi publicată vineri în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la trei zile de la apariţie, adică luni, 18 mai.

Reprezentanţii Guvernului au spus, în mai multe rânduri, că deschiderea teraselor s-ar putea produce odată cu cel de-al doilea val de relaxare a măsurilor, programat pentru 1 iunie. Planul Executivului ar putea fi însă dat peste cap dacă deputaţii vor păstra măsura adoptată de senatori. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici