Liberalii vorbesc despre motivele prelungirii mandatului lui Ciucă şi respingerii propunerii PSD

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a declarat, vineri, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării este „firească”. Liberalul a reamintit de un atac adresat de liderul PSD la adresa generalului Nicolae Ciucă.

2638 afișări
Imaginea articolului Liberalii vorbesc despre motivele prelungirii mandatului lui Ciucă şi respingerii propunerii PSD

Un liberal vorbeşte despre motivele prelugirii mandatului lui Ciucă

„Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării este firească. Traversăm o perioadă tensionată la nivel internaţional si regional, iar schimbările in esalonul cel mai înalt de conducere a Armatei nu sunt indicate. In plus, apar din ce în ce mai multe speculaţii privind existenţa unor interese politice în programul de înzestrare a Armatei şi o eventuală schimbare ar întări impresia unei imixtiuni politice nedorite”, a declarat Ovidiu Ratechi.

Liberalul a reamintit de un atac adresat de liderul PSD la adresa generalului Nicolae Ciucă pe tema achiziţionării sistemului de rachete Patriot.

„Reamintesc faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac public suprinzător la adresa generalului Nicolae Ciucă pe tema achiziţionării sistemului de rachete Patriot, lucru care demonstrează că a existat o presiune politică asupra Şefului Statului Major al Apărării. Faptul că generalul Ciucă a rezistat în faţa acesteia, apărând interesele Armatei, arată, încă o dată, că este un profesionist care şi-a onorat reputaţia recunoscută: fost combatant în Irak şi Afganistan în fruntea batalionului <Scorpionii Roşii> şi fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre”, a adăugat Raeţchi.

Deputatul PNL a conchis că „armata nu trebuie implicată sub nicio formă în lupta politică, mai ales când miza principală este obsesia pentru control, în toate domeniile, a unui politician cu grave probleme penale”.

Orban: Există un temei legal serios. Susţinem decizia preşedintelui privind conducerea Armatei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMG respectă legea. Liderul liberalilor a mai spus că premierul Dăncilă nu are temei constituţional pentru a ataca la CCR decretul.

„Există un temei legal foarte serios şi susţinem decizia preşedintelui”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat cu privire la decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

El a precizat că PNL susţine în totalitate decizia preşedintelui Klaus Iohannis.

”Decizia formulată pentru funcţia de şef al Statului Major nu a îndeplinit condiţiile legale, iar decizia preşedintelui de prelungire cu un an de zile al actualului şef este o decizie legală, corectă şi potrivită cu momentul în care ne găsim astăzi. Dl. general Ciucă este un militar de carieră, cu experienţă vastă pe teatrele de război, un om cu experienţă dedicat slujirii interesului naţional, este dedicat punerii în practică a programului de înzestrare al armatei române. Un om care niciodată nu a cedat la presiuni politice şi care a susţinut întotdeauna interesul naţional şi punerea în practică a programului de înzestrare al armatei absolut necesar pentru România”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a preciat că nu există prevedere constituţională pentru sesizarea la CCR a premierului privind decretul pentru prelungirea mandatului şefului SMG, Nicolae Ciucă.

„Nu văd ce prevedere constiuţională ar sta la baza unui astfel de demers. Se pare că în ultima vreme Viorica Vasilica Dăncilă să crede că este chiar prim-ministru.Ttrebuie să îi aducem aminte că adevăratul prim-ministru este Dragnea. Este o simplă mariontă care nu face altceva decât să execute orbeşte toate comenzile ticăloase ale preşedintelelui PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că decretul pentru prelungirea mandatului şefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici