Lider PSD, atac la partenerii din coaliţie: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022

Liderul PSD Bacău, Dragoş Benea, a avut, luni, un atac la adresa partenerilor din coaliţia de guvernare, făcând o antiteză între verdicul în procesul „Roşia Montană” şi Congresul PPE de la Bucureşti, în urma căruia liberalii nu au obţinut „intrarea în Schengen” pentru România.

160 afișări
Imaginea articolului Lider PSD, atac la partenerii din coaliţie: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022

Lider PSD, atac la partenerii din coaliţie: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022

„Antiteze în/de coaliţie: Popularii şi liberalii ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022. Săptămâna trecută a prilejuit două evenimente care, în felul lor, au dominat spaţiul public: verdictul în mediatizatul proces „Roşia Montană” şi congresul PPE de la Bucureşti. În timp ce guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu s-a apărat exemplar, obţinând - la curtea de arbitraj - o decizie care scuteşte România de plata unor despăgubiri strivitoare (6,7 miliarde dolari), popularii europeni şi reprezentanţii lor în România, cei de la PNL, ne-au „băgat” din nou în Schengen, ca în 2022! Adică din vorbe, nu şi-n fapte”, spune, pe pagina de Facebook, Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău.

Benea îi acuză pe liberali de „un politicianism ridicol”, pentru că s-au „lăudat” cu faptul că popularii austrieci, conduşi de cancelarul Karl Nehammer, nu au votat împotriva manifestului prin care congresul PPE a cerut aderarea rapidă a României la Schengen.

„Ca şi cum abţinerea popularilor austrieci ar echivala cu un ipotetic vot „pentru”. Oriunde în lumea liberă, exersată democratic, abţinerile sunt numărate la voturi „împotrivă”, nu la altceva, aşa încât fumigena aruncată în spaţiul public de colegii de coaliţie nu e decât o (nouă) sfidare a românilor în preambulul unei campanii electorale în care se vor spune vrute şi nevrute. Ca în cazul abţinerii la vot a popularilor austrieci, prezentată drept un succes epocal. Liberalii simt, probabil, că au restanţe mari faţă de români şi faţă de colegii de coaliţie de la PSD pe tema Schengen: simt că au musca pe căciulă, pe un subiect în care au eşuat în aproape tot ce şi-au propus şi în care, până la urmă, tot social-democraţii au făcut paşii cei mai concreţi, obţinând - mulţumită eforturilor cabinetului Ciolacu - ridicarea graniţelor aeriene pentru cetăţenii români”, mai spune Dragoş Benea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
coaliţie,
schengen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici