Lideri ai Blocului Revoluţionarilor anunţă că îl susţin pe Băsescu şi infirmă susţinerea lui Geoană

Membri ai conducerii Blocului Naţional al Revoluţionarilor afirmă, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că majoritatea celor pe care îi reprezintă îl susţin pe Traian Băsescu pentru un nou mandat la Cotroceni şi că Dorin Lazăr Maior a semnat abuziv, luni, documentul pentru susţinerea lui Mircea Geoană.

38 afișări
Imaginea articolului Lideri ai Blocului Revoluţionarilor anunţă că îl susţin pe Băsescu şi infirmă susţinerea lui Geoană

Lideri ai Blocului Revoluţionarilor anunţă că îl susţin pe Băsescu şi infirmă susţinerea lui Geoană (Imagine:Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Majoritatea covârşitoare a organizaţiilor de revoluţionari din «Blocul naţional al revoluţionarilor 1989 România» nu îl susţin pe Mircea Geoană la preşedinţia României. «Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 România» infirmă, cu puterea celor peste 90% dintre asociaţiile de revoluţionari pe care le reprezintă, ştirea difuzată astăzi (luni, nr.) referitoare la susţinerea candidaturii d-lui Mircea Geoană la funcţia de preşedinte al României, întrucât o asemenea susţinere nu a fost nici discutată şi nici aprobată în plenul organismului de conducere al Blocului", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele executiv al Blocului, George Costin, de secretarul general Nicolae Bănuţoiu şi de vicepreşedintele executiv, Pompiliu Alămorean.

Semnatarii afirmă că Dorin Lazăr Maior a semnat "abuziv" protocolul de susţinere a lui Mircea Geoană în cursa electorală.

"Precizăm că Dorin Lazăr Maior, colegul nostru, a semnat astăzi (luni, n.r.) în mod abuziv şi fără nici un fel de legitimitate un document eminamente nul, adică un aşa-zis protocol de susţinere a d-lui Mircea Geoană, întrucât nu a avut mandat de la organismul democratic de conducere al Blocului. Subliniem că nici Dorin Lazăr Maior şi nici LORD '89 (autointitulată Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie şi care înseamnă sub 5% dintre organizaţiile de revoluţionari), nu au dreptul să emită hotărâri şi să semneze vreun document în numele majorităţii revoluţionarilor", se arată în comunicat.

Semnatarii comunicatului precizează că în zilele următoare va fi convocat organismul de conducere al Blocului "pentru a se vota democratic candidatul care va fi susţinut legal" de către acest organism.

"Subliniem că majoritatea covârşitoare a revoluţionarilor pe care îi reprezentăm îl susţin pe Traian Băsescu - singurul preşedinte al României de după decembrie 1989 care a produs schimbarea. Considerăm că Traian Băsescu este singura speranţă în realizarea idealurilor Revoluţiei Române din decembrie 1989", se arată în încheierea comunicatului.

Loja Organizaţiilor de Revoluţionari din România (LORD) a semnat, pe 26 octombrie, un acord cu PSD pentru susţinerea candidaturii lui Mircea Geoană la Preşedinţie, la eveniment fiind prezenţi şi preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu şi fostul secretar de stat Emilian Cutean.

În replică, Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR), care, potrivit liderilor săi, reprezintă circa 90 la sută din revoluţionarii din întreaga ţară, a anunţat, pe 28 octombrie, că-l susţine pe Traian Băsescu în alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici