Liderii PSD, UNPR şi PC se vor reuni luni la biroul lui Tăriceanu de la Senat - surse

Liderii PSD, UNPR şi PC, respectiv Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, se vor reuni, luni, la ora 12.00, la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, au precizat, duminică seară, după alegerile pentru PE, surse politice.

478 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD, UNPR şi PC se vor reuni luni la biroul lui Tăriceanu de la Senat - surse

Liderii PSD, UNPR şi PC se vor reuni luni la biroul lui Tăriceanu de la Senat (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrevederea de luni a liderilor coaliţiei guvernamentale este prima după o perioadă de pauză, de circa o lună, cauzată de campania electorală.

Luni după-amiază este programată la Parlament şi dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Aceasta a fost depusă de 231 de parlamentari, fiind iniţiată de PNL, cu semnături din partea PDL, PMP şi PPDD.

De asemenea, întâlnirea urmează să aibă loc în contextul în care, duminică seară, după închiderea urnelor şi anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

"Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorinţă de a profita de acest moment şi pur şi simplu pentru că semnalul dat de electorat nouă, cât şi liderilor liberali, este unul foarte clar", a spus Ponta.

El a arătat că luni la ora 12.00 liberalii au o şedinţă şi că vrea ca toţi cei care vor participa şi ştie de invitaţia oficială adresată de liderii PSD, UNPR şi PC de a reforma USL.

Întrebat dacă această invitaţie de a reforma USL înseamnă revenirea PNL la guvernare, Ponta a răspuns: "Sigur că da, noi îi vrem înapoi". Ponta a mai spus că este evident că rezultatul pe care PSD l-a obţinut este justificat şi de faptul că a păstrat programele, proiectele şi valorile USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ulterior că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare, precizând că nu va lăsa România "pe mâna baronilor roşii".

Biroul Politic Naţional al PNL urmează să se reunească luni, la ora 14.00, în sala de şedinţe a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici