Liderul ALDE, despre blocajul numirii miniştrilor: Un recurs posibil e să mergem la CCR

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarant, marţi, cu privire la blocajul numirii miniştrilor la Dezvoltare şi Transporturi, că una dintre soluţii ar putea fi o sesizare la CCR, însă responsabilitatea este a Guvernului.

479 afișări
Imaginea articolului Liderul ALDE, despre blocajul numirii miniştrilor: Un recurs posibil e să mergem la CCR

Liderul ALDE, despre bloajul numirii miniştrilor: Un recurs posibil e să mergem la CCR

„Un recurs posibil este întotdeauna să mergem la CCR, dar având în vedere că este o responsabilitate care ţine de Executiv, nu vreau să mă pronunţ înainte de a o întreba pe doamna prim-ministru care sunt soluţiile pe care intenţionează să le aplice”, a afirmat Tăriceanu, în Parlament.

Întrebat dacă ar fi posibilă o restructurare a Guvernuui prin vot în Parlament, fără să mai treacă pe la preşedintele Klaus Iohannis, Tăriceanu a răspuns: „Da, poate fi o variantă, pentru că dacă preşedintele blochează în mod sistematic, nu mă feresc să spun, e un blocaj sistematic pe care îl face şi există şi soluţii de ocolire. Dar nu e normal ce face preşedintele”.

Liderul ALDE a adăugat că în vremea când era premier, fiind preşedinte Traian Băsescu, nu existau blocaje la nivelul ministerelor.

„Eu vă spun din experienţa mea ca prim-ministru, am lucrat cu un preşedinte incomod, ca să nu spun mai mult, că îl ştiţi cu toţii ca pe un cal breaz, dar nu erau genul de blocaje pe care le făcea. Dacă aveam o propunere de remaniere, propunerea aceea era operată imediat, pentru că era preşedintele de atunci, mă refer la Băsescu, înelegea că este un lucru vital ca instituţiile din administraţia centrală să funcţioneze fără sincope. Una e să ai un ministru care are puteri depline, alta e să ai un ministru interimar, la care aparatul din minister se uită şi mai numără zilele pe care le are până la expirarea mandatului şi lucrează pe post de frână aparatul sau nu lucrează”, a conchis Tăriceanu.

Preşedintee Klaus Iohannis este aşteptat să ia decizia privind semnarea decretelor de numire a miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor, după ce acesta a refuzat de două ori propunerile Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici