Liderul PDL Alba Iulia a demisionat din partid

Liderul PDL Alba Iulia, deputatul Călin Potor, a declarat, luni, că a demisionat oficial din toate funcţiile pe care le ocupa în PDL şi din partid, urmând să decidă către ce partid de opoziţie se va îndrepta.

47 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Alba Iulia a demisionat din partid

Liderul PDL Alba Iulia a demisionat din partid (Imagine: www.cdep.ro)

Potor a declarat că a avut, luni dimineaţa, discuţii cu reprezentanţii conducerii PDL Alba, cărora le-a explicat decizia sa şi motivele pentru care a hotărât să demisioneze din partid.

El a spus că în prezent are discuţii cu reprezentanţii partidelor de opoziţie - PSD şi PNL - care i-au lansat invitaţii de a merge în rândul lor, însă oficial nu a luat nicio decizie.

Potor a adăugat că în zilele următoare va decide spre ce partid de opoziţie va merge.

"Este prematur să spun unde voi merge, am discuţii cu ambele partide, ca structură nu vă ascund că eu sunt un om de stânga şi aşa am fost mereu, poate de asta am ales să activez în PDL, care era, la început, de centru stânga", a spus Potor.

Potor a menţionat că nu doreşte să comenteze prea mult plecarea sa din partid pe motiv că "nu vrea să plângă după cei de lângă care a plecat, dar nici să arunce cu noroi în ei".

El a afirmat că nu exclude ca în 2012 să candideze pentru o funcţie în administraţie, la Consiliul Judeţean Alba sau la Primăria Alba Iulia.

La rândul său, preşedintele PSD Alba, Ion Dârzu, a recunoscut că a avut primele discuţii cu deputatul Călin Potor despre posibila înscriere a acestuia în PSD. El a spus că discuţiile nu au fost oficiale deoarece Potor nu şi-a exprimat oficial intenţia de a se înscrie în rândul social-democraţilor.

Întrebat dacă i se va oferi o funcţie fostului deputat democrat-liberal, Dârzu a afirmat că discuţiile nu vor fi pe funcţii, ci pe integrarea acestuia într-o echipă care să aibă rezultate la nivel local şi mai ales la viitoarele alegeri.

Preşedintele PDL Alba Iulia, deputatul Călin Potor, declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că îşi va da demisia din partid şi cel mai probabil va activa în opoziţie, adăugând că nu se mai regăseşte în PDL şi că este "nemulţumit" de modul în care decurg lucrurile în partid.

"Într-o căsnicie când lucrurile nu mai merg ajungi şi la divorţ la un moment dat. Nu cred că trebuie să mă lamentez şi să mă lansez în tot felul de acuzaţii sau explicaţii. Pur şi simplu nu mă mai regăsesc în PDL şi sunt nemulţumit cum merg lucrurile în partid", spunea Călin Potor.

El se declara nemulţumit de măsurile luate de Guvern, de faptul că acestea nu au rezultat în plan economic, precum şi de atitudinea pe care preşedintele Traian Băsescu o are faţă de parlamentarii PDL.

Potor afirma că are şi nemulţumiri legate de filiala Alba a PDL, dar nu a dorit să le facă publice.

Călin Potor este de profesie medic, fiind din 2008 deputat din partea PDL. Potor este preşedintele PDL Alba Iulia, fiind membru al partidului din 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici