Liderul senatorilor PNL: O discuţie cu PSD este obligatorie, dacă USR va refuza refacerea coaliţiei

  • Prioritatea şi curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliţiei cu USR, declară liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu.
  • El nu exclude însă o formă de colaborare cu PSD, iar ”paleta de discuţii poate porni de la un Guvern minoritar şi poate merge până la un Guvern asumat”.
1119 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor PNL: O discuţie cu PSD este obligatorie, dacă USR va refuza refacerea coaliţiei

Liderul senatorilor PNL: O discuţie cu PSD este obligatorie, dacă USR va refuza refacerea coaliţiei

Daniel Fenechiu spune la RFI că ”prima opţiune este refacerea coaliţiei. În ipoteza în care acest lucru nu se poate, discuţia cu PSD-ul va fi şi în raport de disponibilitatea PSD-ului. E o discuţie politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliţiei”.

„Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă, prioritatea este discuţia cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliţiei, cred că este obligatorie o discuţie cu PSD, iar paleta de discuţii poate porni de la un Guvern minoritar şi poate merge până la un Guvern asumat. E o soluţie subsidiară. Prioritatea şi curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliţiei”, afirmă liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Cabinetul Dacian Cioloş nu a întrunit numărul necesar de voturi petru învestitură. În favoare au votat 88 de parlamentari, iar „împotrivă” 184 de deputaţi şi seatori. Pentru învestitură erau nevoie de minimum 234 de voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici