Ludovic Orban: Teodorovici anunţă iar o modificare a Codurilor fiscale. Domnule, ăştia sunt demenţi?

Preşedintele PNl, Ludovic Orban, a acuzat sâmbătă, la Tulcea, că măsurile fiscale luate şi anunţate pe viitor de ministrul de Finanţe distrug mediul de afaceri, acuzând că românii au început să îşi deschidă firme în Estonia, din cauza birocraţiei din ţara noastră.

651 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Teodorovici anunţă iar o modificare a Codurilor fiscale. Domnule, ăştia sunt demenţi?

Ludovic Orban: Teodorovici anunţă iar o modificare a Codurilor fiscale. Domnule, ăştia sunt demenţi?

"Preţurile au crescut la electricitate, preţurile au crescut la gaz, preţurile au crescut la alimente, adică la acele produse de care omul are nevoie şi pentru care cheltuieşte bani în fiecare lună. În realitate, scăderea puterii de cumpărare este mult mai mare decât ceea ce este dat prin indicele creşterii preţului de consum, prin rata inflaţiei. Aduceţi-le aminte părinţilor şi bunicilor noştri că aceşti neruşinaţi şi-au bătut joc de ei! Le-au promis o nouă lege a pensiei de la 1 octombrie 2017, nici astăzi nu este lansată în dezbaterea publică noua lege a pensiilor. (...) S-a ajuns ca statul să plătească o parte dintre contribuţiile de sănătate pentru oameni care câştigă mult peste salariul mediu, oameni din IT, din cercetare. (...) O guvernare mai discriminatorie decât această guvernare, nu a existat niciodată", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL acuză guvernarea că vrea o nouă schimbare a Codului Fiscal, măsură ce ar bulversa şi mai mult mediul de afaceri.

"Deci este o nebunie generalizată. L-am văzut ieri pe Teodorovici că anunţă iar o modificare a Codurilor fiscale. Domnule, ăştia sunt demenţi, ăştia nu ştiu ce înseamnă afacere, ăştia în viaţa lor nu şi-au făcut un plan de afaceri, cred că nici în familia lor nu şi-au făcut un plan de cumpărături pentru că nu poţi să schimbi de pe o zi pe alta. În 2017 a fost schimbat Codul fiscal de 115 ori. Gândiţi-vă ce nebunie, ce neîncredere, ce bulversare în fiecare companie la fiecare modificare a Codului fiscal, modificări dramatice", a mai spus Orban.

Totodată, Ludovic Orban atrage atenţia asupra "migraţiei" noilor firme spre sisteme mai simple din alte ţări.

"Am ajuns să se înscrie o mulţime de firme în Estonia, dacă vă puteţi imagina? Pentru că nu mai suportă regimul birocratic şi fiscal. Acuma, mi-au povestit foarte mulţi primari din Brăila, de exemplu, că a început ANAF-ul iarăşi să calce în picioare micul întreprinzător român şi dă nişte amenzi colosale care practic, o să-i oblige pe oameni să-şi închidă firmele, acele mici firme pe care le-au făcut, un magazin , un service, mici firme făcute de oameni care în loc să se ducă să ceară ajutor social şi-au pus pe picioare o mică afacere. Pe aceia îi distrug", a afirmat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici