Macovei: Cred că România a rezolvat problema minorităţilor. UDMR se foloseşte de asta să aibă un rost

Europarlamentarul PDL Monica Macovei consideră că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor naţionale şi că UDMR se foloseşte de acest subiect "pentru a avea un rost al existenţei", menţionând, totodată, că autonomia susţinută de formaţiunea maghiară este anticonstituţională.

136 afișări
Imaginea articolului Macovei: Cred că România a rezolvat problema minorităţilor. UDMR se foloseşte de asta să aibă un rost

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor, este dată drept exemplu multor state membre. UDMR foloseşte această chestiune pentru a avea un rost al existenţei", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Macovei a afirmat că susţine drepturile minorităţilor, opinând că acestea sunt respectate în România.

"Eu sunt pentru drepturile omului, cred în drepturile minorităţilor şi da, cred că sunt respectate în România", a spus europarlamentarul PDL.

Întrebată despre şansele proiectului de autonomie pe care UDMR intenţionează să îl depună în Parlament, Macovei a susţinut că problema autonomiei este împotriva Constituţiei.

Totodată, ea a subliniat că, dacă vreodată în România s-ar discuta despre autonomie, aceasta ar trebui să fie una publică şi nu doar în legătură cu o singură regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici