Macovei: Mona Pivniceru este un personaj exotic. Are un discurs asemănător cu discursul politicienilor

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că Mona Pivniceru "este un personaj exotic" şi îi reaminteşte acesteia că nu trebuie să facă "nicio propunere de numire sau revocare a procurorilor cu funcţii de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT" atât cât timp există un preşedinte interimar.

1098 afișări
Imaginea articolului Macovei: Mona Pivniceru este un personaj exotic. Are un discurs asemănător cu discursul politicienilor

Macovei: Mona Pivniceru este un personaj exotic.Are un discurs asemănător cu discursul politicienilor (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"Reamintesc doamnei Pivniceru că nu trebuie să facă nicio propunere de numire sau revocare a procurorilor cu funcţii de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, cât timp există un preşedinte interimar, potrivit cerinţelor Comisiei Europene din 18 iulie 2012", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Macovei a mai spus că Mona Pivniceru "este un personaj exotic" şi că "este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie".

"Este un personaj exotic, este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie. Am remarcat că Mona Pivniceru are un discurs asemănător cu discursul politicienilor. Vă amintiţi ce spunea despre dosarul «Trofeul Calităţii», că e proces politic şi justiţia e folosită ca monedă politică? Asta am auzit numai din partea politicienilor inculpaţi şi a prietenilor lor. Un judecător n-ar trebui să facă astfel de aprecieri, rolul lui este tocmai să se ţină departe de influenţele politice, să le respingă, să nu cedeze", a mai spus Monica Macovei.

Ea a precizat că Mona Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător, întrucât, potrivit Constituţiei, aceasta este incompatibilă cu "orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru".

"Dincolo de personajul în sine, doamna Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător pentru că această funcţie de judecător este incompatibilă, potrivit art. 125 alin. 3 din Constituţie, cu orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru", a adăugat Macovei.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă de liberali pentru portofoliul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici