Macovei: Suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că "suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse", susţinând că în PE colegi ai săi din ţările baltice sau polonezi "se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac" din partea Federaţiei Ruse.

225 afișări
Imaginea articolului Macovei: Suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse

Macovei: Suntem sub o ameninţare din partea Estului, din partea Federaţiei Ruse (Imagine: Ştefan Micsik / Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun că în Parlamentul European colegii mei din ţările baltice sau polonezii se pregătesc să se apere de un eventual război sau atac agresiv din partea Federaţiei Ruse. Eu am să spun, ca întotdeauna, lucrurilor pe nume. Trebuie să avem grijă, trebuie să fim vigilenţi, pentru că pacea şi democraţia le-am dobândit, dar le putem pierde peste noapte. Să ştiţi că nu le-am dobândit pentru totdeauna şi nu mai trebuie să mai facem nimic. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne luptăm pentru ele ca să le păstrăm. Trăim astfel de timpuri în care democraţia şi pacea pot fi puse în pericol şi deja au fost puse în pericol în Europa", a declarat Monica Macovei, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceasta a afirmat că "trebuie să fim lângă partenerii noştri, iar aceşti parteneri sunt Vestul".

Macovei a catalogat drept "trădare" declaraţiile unor lideri socialişti din Europa potrivit cărora Federaţia Rusă nu trebuie sancţionată, pentru că ne dă energie.

Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Dragoş David, Alexandru Nazare, dar şi alţi lideri ai PDL au participat, sâmbătă, la lansarea în judeţul Sibiu a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care au participat aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici