Macron, discuţie "clară şi sinceră" cu Musk despre politica Twitter

  • Macron spune că a avut o discuţie "clară şi sinceră" cu Musk despre politica Twitter.
  • Preşedintele francez îşi manifestase îngrijorarea legată de moderarea conţinutului platformei cu doar o zi înainte.
555 afișări
Imaginea articolului Macron, discuţie "clară şi sinceră" cu Musk despre politica Twitter

Emmanuel Macron a declarat că a avut o discuţie "clară şi onestă" cu Elon Musk despre politicile de moderare a conţinutului de pe Twitter.

"Politici transparente pentru utilizatori, consolidarea semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să facă eforturi pentru a se conforma reglementărilor europene", a declarat Macron într-un tweet după întâlnirea sa cu Musk de vineri după-amiază.

Joi, Macron a declarat într-un interviu acordat emisiunii de televiziune Good Morning America că el crede că există "responsabilităţi şi limite" pentru libertatea de exprimare, relatează The Guardian.

Cercetătorii au raportat o creştere a discursului instigator la ură pe platforma de socializare, după ce Musk, susţinător al libertăţii de exprimare, a anunţat o „amnistie” pentru conturile suspendate sub conducerea anterioară a companiei care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în "spamuri flagrante".

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat conducerea Twitter în octombrie şi a implementat rapid schimbări la nivelul produselor şi al personalului, inclusiv concedierea a mii de angajaţi, echipele responsabile de moderarea conţinutului fiind reduse drastic.

Miliardarul a restabilit o serie de conturi care fuseseră anterior interzise pentru încălcarea regulilor de conţinut, printre care cel al fostului preşedinte american Donald Trump, al fostului consilier al lui Trump Steve Bannon, al comentatoarei britanice de dreapta Katie Hopkins şi al lui David Duke, fostul lider al organizaţiei Ku Klux Klan. Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a fost, de asemenea, reintrodus pentru scurt timp, apoi interzis din nou săptămâna aceasta.

Twitter a încetat, de asemenea, să mai aplice o regulă care împiedica utilizatorii să împărtăşească informaţii înşelătoare despre Covid-19 şi eficienţa vaccinurilor.

Cel mai bogat om din lume nu a făcut un secret din opoziţia sa acerbă faţă de restricţiile sanitare instituite pentru combaterea pandemiei, mai ales când acestea au însemnat închiderea temporară a fabricii sale Tesla din California.

Săptămâna trecută, Macron l-a criticat pe Musk pentru schimbarea de politică, în condiţiile în care infecţiile cu Covid-19 au crescut puternic în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici