MAE condamnă atacul terorist din China, soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi

MAE îşi exprimă profunda preocupare şi condamnă atacul terorist produs joi în provincia Xinjiang din China, care s-a soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi, se arată într-un comunicat al instituţiei.

171 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă atacul terorist din China, soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi

MAE condamnă atacul terorist din China, soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi (Imagine Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profunda preocupare în legătură cu atacul terorist produs la 22 mai 2014, într-o piaţă publică din localitatea Urumqi, provincia Xinjiang din China, care s-a soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă compasiunea faţă de persoanele rănite şi transmite cele mai sincere condoleanţe membrilor familiilor victimelor acestui atac", precizează sursa citată.

"În conformitate cu sprijinul constant pentru respectarea dreptului internaţional, Ministerul Afacerilor Externe condamnă orice fel de acţiune teroristă sau bazată pe violenţă de genul acestui atac soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi", se mai arată în comunicat.

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise în atentatul comis joi la Urumqi, capitala regiunii musulmane chineze Xinjiang, au anunţat autorităţile chineze, relatează AFP.

Două vehicule de teren au intrat în incinta unei pieţe, unul explodând în mijlocul mulţimii, potrivit presei de stat care, la fel ca autorităţile, evocă un "act terorist" în centrul acestei regiuni în care o parte a populaţiei respinge tutela Beijingului.

Atentatul s-a soldat cu 94 de răniţi, potrivit site-ului Tianshan, controlat în mod direct de către Guvernul din Xinjiang.

Preşedintele chinez Xi jinping a ordonat ca acest atac să primească un răspuns rapid şi ferm din partea forţelor de securitate, potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici