MAE condamnă atacul terorist din Tunisia

Ministerul de Externe a condamnat "puternic" atacul terorist comis, miercuri, la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu moartea a cel puţin 17 turişti străini, reiterând, totodată, sprijinul pentru parcursul democratic al poporului tunisian.

247 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă atacul terorist din Tunisia

MAE condamnă atacul terorist din Tunisia

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe "condamnă puternic atacul terorist comis la Muzeul Bardo din Tunis în cursul acestei după-amieze, soldat cu mai multe victime, persoane rănite şi luare de ostatici".

MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul tunisian în aceste momente dramatice, afirmând, de asemenea, deplina sa susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Tunis în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează "sprijinul constant" pentru parcursul democratic în care poporul tunisian s-a angajat cu fermitate.

Bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 19 morţi, dintre care 17 sunt turişti străini, anunţă premierul tunisian, Habib Essid, citat de Reuters.

Bilanţul anunţat anterior era de opt morţi - şapte turişti străini şi un tunisian.

Potrivit agenţiei Associated Press, doi presupuşi autori ai atacului şi un agent de poliţie au murit, iar zeci de turişti străini au fost eliberaţi.

Atacul de la Muzeul Bardo, comis de doi sau trei islamişti îmbrăcaţi în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Autorităţile tunisiene au atras atenţia asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanţi ai organizaţiei sunnite Stat Islamic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici