MAE condamnă uciderea de către Al Qaida a cetăţeanului american Luke Somers şi a unui alt ostatic

Ministerul Afacerilor Externe condamnă uciderea brutală a cetăţeanului american de origine britanică Luke Somers şi a unui alt ostatic sud-african de către gruparea teroristă Al Qaida, în cursul unei operaţiuni de salvare, şi transmite condoleanţe şi cele mai sincere regrete familiilor.

105 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă uciderea de către Al Qaida a cetăţeanului american Luke Somers şi a unui alt ostatic

Luke Somers (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, ”aceste acte de cruzime şi violenţă extremă nu pot avea nicio justificare, iar cei vinovaţi trebuie să răspundă pentru faptele comise”.

”În aceste momente de copleşitoare tristeţe, Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă solidaritatea deplină cu familiile şi popoarele greu încercate şi reiterează angajamentul României, alături de celelalte state aliate şi partenere, în lupta împotriva extremismului şi terorismului internaţional, ameninţări grave la adresa valorilor democratice, libertăţii şi siguranţei cetăţenilor”, se mai arată în comunicatul MAE.

Americanul Luke Somers, care era ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen, a fost ucis sâmbătă într-o operaţiune militară americano-yemenită vizând să-l elibereze, a declarat un oficial yemenit de rang înalt pentru AFP. De asemenea, un profesor sud-african, Pierre Korkie, luat ostatic în Yemen în mai 2013, a fost ucis sâmbătă în încercarea armatei americane de eliberare a ostaticilor, a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care încerca să negocieze eliberarea acestuia, potrivit AFP.

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a confirmat sâmbătă moartea fotoreporterului american Luke Somers, răpit în urmă cu peste un an în Yemen, şi a unui bărbat care nu este cetăţean american, în timpul unei operaţiuni pentru eliberarea acestora, relatează AFP.

"Forţele speciale americane au efectuat o misiune în Yemen cu scopul de a elibera un cetăţean american, Luke Somers, şi orice alt cetăţean străin ţinut în captivitate împreună cu el de către terorişti din cadrul Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA). Dar domnul Somers şi alt bărbat, care nu este cetăţean american, captiv împreună cu el, au fost asasinaţi de către terorişti AQPA în cursul acestei operaţiuni", a declarat Hagel, citat într-un comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici