MAE: Diplomatul român de pe lângă Preşedinţia italiană a UE va urmări dosare de interes comun

Diplomatul român care va fi detaşat pe lângă Preşedinţia italiană a UE va urmări dosare de interes comun şi o cunoaştere a elementelor organizatorice şi funcţionale, în perspectiva exercitării de către România a Preşedinţiei UE în 2019, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

110 afișări
Imaginea articolului MAE: Diplomatul român de pe lângă Preşedinţia italiană a UE va urmări dosare de interes comun

MAE: Diplomatul român de pe lângă Preşedinţia italiană a UE va urmări dosare de interes comun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Luând în considerare importanţa Preşedinţiei italiene pentru evoluţiile din cadrul Uniunii, precum şi relaţiile dintre România şi Republica Italiană, miniştrii afacerilor externe ai celor două state au convenit asupra oportunităţii şi utilităţii detaşării unui diplomat român la MAE de la Roma, în pregătirea şi pe perioada derulării Preşedinţiei italiene a Consiliului UE", se arată în răspunsul MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, "activitatea diplomatului român detaşat va urmări, între alte dosare de interes comun european, şi o cât mai bună cunoaştere a elementelor organizatorice şi funcţionale la diverse paliere decizionale, specifice exercitării unei Preşedinţii rotative a Consiliului UE, fapt care va contribui la o calibrare eficientă a demersurilor autorităţilor române cu competenţe în domeniu, în contextul exercitării în premieră de către ţara noastră a Preşedinţiei UE în semestrul II 2019".

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a mulţumit, la 28 mai, omologului italian, Federica Mogherini, pentru că a acceptat ca un diplomat român să lucreze în echipa Preşedinţiei italiene a UE, în a doua parte a anului 2014.

"Vreau să-i mulţumesc doamnei ministru pentru deschidere şi pentru faptul că domnia sa a acceptat ca pe perioada Preşedinţiei italiene a UE să poată fi detaşat un diplomat din MAE român care să lucreze în echipa Preşedinţiei italiene. Credem că va fi benefic pentru ambele părţi", a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, în cadrul conferinţei de presă comune cu şefa diplomaţiei italiene, Federica Mogherini, aflată într-o vizită oficială la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici