MAE: Premierul Ponta, invitat la Montevideo de preşedintele din Uruguay

Premierul Victor Ponta a fost invitat să efectueze o vizită la Montevideo de către preşedintele din Uruguay, Jose Mujica, invitaţia fiind transmisă de ministrul de Externe din această ţară, aflat marţi în vizită la Bucureşti.

229 afișări
Imaginea articolului MAE: Premierul Ponta, invitat la Montevideo de preşedintele din Uruguay

MAE: Premierul Ponta, invitat la Montevideo de preşedintele din Uruguay (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Ministrul Luis Leonardo Almagro Lemes a transmis invitaţia preşedintelui Jose Mujica, în calitatea sa de şef al guvernului din Uruguay, adresată primului-ministru român Victor-Viorel Ponta de a efectua o vizită la Montevideo", informează un comunicat de presă transmis de MAE referitor la întrevederea oficialului uruguayan cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean.

Almagro Lemes şi Titus Corlăţean au convenit de asemenea continuarea consultărilor periodice dintre cele două ministere de externe şi au manifestat interes pentru redeschiderea la Montevideo, în 2013, a unui birou comercial, în cadrul Ambasadei României, precizează comunicatul MAE.

Schimburile comerciale dintre cele două ţări s-au ridicat la 6,8 milioane de dolari în 2011, exporturile româneşti fiind de 2,48 milioane dolari.

Ministrul uruguayan se află în România în cadrul unui turneu european care mai cuprinde Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici