MAI va primi sprijin tehnic din SUA pentru lupta contra crimei organizate şi a traficului de persoane

Autorităţile române vor beneficia de sprijin tehnic din partea Statelor Unite ale Americii în lupta împotriva grupărilor de criminalitate organizată şi a traficului de persoane, a anunţat, vineri seara, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

1229 afișări
Imaginea articolului MAI va primi sprijin tehnic din SUA pentru lupta contra crimei organizate şi a traficului de persoane

MAI va primi sprijin tehnic din SUA pentru lupta contra crimei organizate şi a traficului de persoane

La sediul MAE a avut loc, vineri, o întâlnire între ministrul Ion Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, şi procurorul general Gabriela Scutea, întâlnirea având ca scop găsirea unor soluţii pentru eficientizarea activităţilor în domeniul combaterii criminalităţii organizate, cu accent pe linia traficului de persoane.

În urma discuţiilor, s-a dispus realizarea unui plan de măsuri, cu aplicabilitate urgentă, în care vor fi prevăzute, ca ripostă la activităţile infracţionale desfăşurate de grupurile infracţionale organizate, precum şi acţiuni concrete care să ducă la destructurarea reţelelor de trafic de persoane, trafic de droguri, precum şi combaterea infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale.

„A fost constituit un grup de lucru interinstituţional format din specialişti ai structurilor operative din cadrul instituţiilor menţionate anterior, grup care are ca obiectiv principal combaterea traficului de persoane, a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale, dar şi a traficului de droguri, prin acţiuni concrete, realizate în termen scurt, care să conducă la sancţionarea fermă a acestor fapte. În cadrul efortului de combatere a grupurilor infracţionale organizate şi a reţelelor de trafic de persoane, poliţiştii şi procurorii români vor coopera judiciar internaţional cu colegii din statele partenere României şi pot accesa, la cerere, sprijin tehnic şi logistic din partea instituţiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii, partener strategic al României inclusiv din perspectiva aplicării legii, combaterii criminalităţii şi respectarea statului de drept”, se arată într-un comunicat transmis vineri seara de MAI.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, va intensifica cooperarea cu ONG-urile pentru a proteja şi asigura asistenţă pentru victimele traficului de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici