Maia Sandu: Moment important pentru Republica Moldova şi speranţa de care au nevoie cetăţenii

Este un moment important pentru viitorul Republicii Moldova şi este speranţa de care au nevoie cetăţenii noştri. Procesul va fi unul complex, dar suntem determinaţi să parcurgem acest drum, susţine Maia Sandu, după recomandarea CE ca Republica Moldova să primească statutul de candidat la UE.

240 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu: Moment important pentru Republica Moldova şi speranţa de care au nevoie cetăţenii

Maia Sandu: Moment important pentru Republica Moldova şi speranţa de care au nevoie cetăţenii

„Salut opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Recomandarea se bazează pe înţelegerea că ţara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiţiei, combaterea corupţiei, administraţia publică şi drepturile omului. Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în faţa cetăţenilor şi ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârşitul anului 2022”, a scris vineri pe Facebook Maia Sandu.

Ea susţine că această recomandare vine la trei luni şi jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE şi consolidează aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

„Este şi un pas enorm, raportat la punctul în care ţara noastră se afla în relaţia cu UE acum un an sau acum trei ani. Opinia Comisiei, care reprezintă o evaluare instituţională a nivelului de pregătire generală şi în sectoare specifice a ţării noastre pentru calitatea de membră a UE, este şi principalul punct de referinţă pentru discuţia de la Consiliul European de săptămâna viitoare. Mizăm pe faptul că, la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene şi vor acorda ţării noastre statutul de ţară candidată. Este un moment important pentru viitorul Republicii Moldova şi este speranţa de care au nevoie cetăţenii noştri. Ştim că acest proces va fi unul complex, dar suntem determinaţi să parcurgem acest drum, al cărui obiectiv este ancorarea ţării noastre în spaţiul valoric european, pe calea progresului şi a bunăstării”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Comisia Europeană a recomandat vineri ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici