Mandatul şefului statului, menţinut la cinci ani în proiectul de revizuire a Constituţiei

Mandatul preşedintelui României este de cinci ani şi se exercită de la data depunerii jurământului, se prevede în proiectul de revizuire a Constituţiei, prevederea fiind identică cu cea în vigoare în prezent.

221 afișări
Imaginea articolului Mandatul şefului statului, menţinut la cinci ani în proiectul de revizuire a Constituţiei

Mandatul şefului statului, menţinut la cinci ani în proiectul de revizuire a Constituţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiectul menţine mandatul de cinci ani al şefului statului.

Preşedintele Băsescu s-a declarat, în ultima vreme, în repetate rânduri, susţinător al revenirii la mandatul de patru ani pentru şeful statului şi al recuplării alegerilor legislative cu cele prezidenţiale.

Potrivit prevederilor constituţionale actuale, mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

"(2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales. (3) Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă", se arată în Constituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici