Marian Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a propus, luni, în BPN, amânarea Congresului, pentru elaborarea proiectelor de program, ideologie şi statut, fără a avansa o dată precisă, iar Mircea Geoană a cerut ca, după CExN, liderii care vor să candideze la funcţii să-şi anunţe intenţia, susţin surse din PSD.

25 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD

Marian Sârbu a propus în BPN amânarea Congresului PSD (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Marian Sârbu a propus, luni, amânarea Congresului, el argumentând că, până în luna martie, termen agreat de majoritatea liderilor partidului, nu este timp suficient pentru o elaborare temeinică a programului, ofertei şi ideologiei, precum şi pentru definitivarea modificărilor la statut.

Surse din PSD au precizat că Sârbu nu a avansat o dată la care ar putea avea loc Congresul şi a menţionat că este vorba de o opinie personală.

Aceleaşi surse au relatat că, în şedinţă, majoritatea membrilor BPN s-a exprimat în favoarea organizării Congresului în luna martie, apreciind că o amânare ar duce la intensificarea atacurilor interne din partea celor care vizează candidatura la anumite funcţii sau din partea unora care aduc critici permanente la adresa partidului, creând stări de tensiune.

În acest context, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că data Congresului va putea fi decisă de Comitetul Executiv, care va avea loc în 25 ianuarie.

Aceleaşi surse au mai arătat că Geoană a opinat că ar fi bine ca, după CEX, când se va şti şi când va avea loc Congresul, liderii care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere la Congres să îşi facă publică intenţia.

Congresul PSD ar trebui organizat la sfârşitul lunii martie, în perioada de dinaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat, luni, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici