Marko despre Congresul UDMR din 2011: Eu sunt pentru schimbare

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că el sprijină ideea schimbării şi a înnoirii conducerii Uniunii la Congresul formaţiunii din februarie 2011, dar numai dacă are "garanţia" că astfel organizaţia "merge înainte".

23 afișări
Imaginea articolului Marko despre Congresul UDMR din 2011: Eu sunt pentru schimbare

Marko despre Congresul UDMR din 2011: Eu sunt pentru schimbare (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), că la Congresul UDMR, programat la sfârşitul lunii februarie 2011, Uniunea trebuie să răspundă la cerinţa de a deveni şi mai puternică.

"Să răspundă la cerinţa de a deveni şi mai unitari şi mai puternici, să creăm pentru comunitatea maghiară posibilitatea articulării propriului interes", a afirmat Marko.

Marko Bela a adăugat că el crede că este nevoie de schimbare în conducerea UDMR, o schimbare a programului şi a statutului şi chiar în ce priveşte persoanele din conducere.

"Am spus că înnoirea conducerii va fi în 2011, în ce mă priveşte cred că este nevoie de UDMR şi de schimbare în UDMR, de regândirea programului, a statutului şi este nevoie de schimbări de persoane. Dar nu cu orice preţ. În situaţia că putem asigura schimbările şi platformele (orientările din interiorul UDMR - n.r.) vor fi de acord. Eu sprijin ideea schimbării", a spus Marko Bela.

Preşedintele UDMR a arătat că în săptămânile care vor veni toţi factorii politici ai Uniunii vor trebui să analizeze şi să creeze "o viziune comună despre viitorul UDMR, cum va trebui să meargă înainte", aceasta fiind şi una dintre sarcinile sale.

"Cred că nu trebuie să ne retragem din viaţa politică sau publică nici eu, nici alţii care am acumulat experienţă, comunitatea trebuie să beneficieze de această experienţă. Vom discuta împreună ce rol să avem şi Congresul va aduce răspunsurile finale. Eu sunt pentru schimbare, dar aceasta trebuie pregătită şi nu cu orice preţ impusă, ci numai dacă este garanţia că prin aceasta organizaţia merge înainte", a conchis Marko Bela.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) s-a întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, urmând să decidă locul de desfăşurare a celui de-al zecelea Congres al UDMR, din februarie 2011.

Potrivit reprezentanţilor UDMR, pe ordinea de zi a Consiliului Reprezentanţilor Unionali - miniparlamentul din UDMR - se regăsesc raportul politic al preşedintelui formaţiunii, vicepremierul Marko Bela, şi luarea unor decizii organizatorice în legătură cu Congresul UDMR de la sfârşitul lunii februarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici