Marko: UDMR vrea ca actuala coaliţie să fie stabilă

Vicepremierul Marko Bela a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Zalău că UDMR vrea ca actuala coaliţie să fie una stabilă, intenţia Uniunii fiind de a păstra actuala alianţă până la termenul propus, adică până la alegerile de anul viitor.

413 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR vrea ca actuala coaliţie să fie stabilă

Marko: UDMR vrea ca actuala coaliţie să fie stabilă (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Din punctul de vedere al UDMR, noi am vrea ca această coaliţie să fie stabilă. De obicei, UDMR, în orice alianţă, a încercat să se achite de angajamentele asumate şi totdeauna am încercat să ducem până la capăt mandatul. Şi de data aceasta noi am făcut o alianţă până la alegerile din 2012 şi intenţia noastră este să păstram alianţa până în 2012", a spus Marko Bela.

Potrivit sursei citate, acest lucru va fi posibil dacă vor exista interese reciproce din partea partenerilor de guvernare.

"Bineînţeles, acest lucru va fi posibil dacă vor fi interese reciproce, dacă toţi partenerii vor gândi la fel şi dacă vor să păstreze această coaliţie. Noi abordăm astfel problema coaliţiei şi am vrea să mergem până la alegeri, fiindcă vrem, pe de o parte, să ducem până la capăt mandatul, pe de altă parte stabilitatea în acest moment este un factor priomordial în viaţa politică din România", a spus Marko.

Întrebat dacă păstrând actuala coaliţie până în 2012, UDMR riscă să nu intre în viitoarea guvernare, Marko a răspuns că, din punctul lui de vedere, UDMR trebuie să acţioneze astfel încât să intre în Parlament cu acelaşi procentaj ca şi până acum.

"Acesta ar fi scopul nostru, să ne convingem electoratul să ne voteze în continuare. Intrarea într-o coaliţie sau în Guvern depinde de mai multe criterii şi condiţii. Dacă ele vor fi întrunite, atunci vom putea intra într-un viitor guvern, dacă nu, nu. Noi în acest moment nu trebuie să ne gândim la guvernul viitor. Pentru a intra într-o coaliţie sau într-un guvern trebuie să fii în Parlament, iar sondajele în acest moment arată că avem susţinerea necesară, de cinci-şase la sută şi acest lucru este foarte bine", a afirmat Marko.

Vicepremierul Marko Bela s-a aflat, joi şi vineri, la Zalău, pentru a se întâlni cu reprezentanţii Prefecturii Sălaj, dar şi pentru a-şi prezenta volumul în limba maghiară "Cui aparţine acest spaţiu?", o carte cu subiect politic, apărută la sfârşitul anului trecut la o editură din Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici