Marko: Va trebui să luăm măsuri foarte dure şi dureroase

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că la Cotroceni s-a discutat despre negocierile cu FMI şi s-au "desenat variantele, alternativele", el precizând că vor trebui luate "măsuri foarte dure şi dureroase".

16 afișări
Imaginea articolului Marko: Va trebui să luăm măsuri foarte dure şi dureroase

Marko: Va trebui să luăm măsuri foarte dure şi dureroase (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Liderul UDMR a spus că la întâlnirea de la Cotroceni s-a discutat despre negocierile cu FMI.

Întrebat care ar fi măsurile care ar trebui să fie luate, Marko a subliniat că Guvernul are alternative.

"Un lucru este clar: avem alternative - ori să creştem fiscalitatea, ori să reducem cheltuielile şi tot ce ţine de cheltuieli. Avem alternative, dar un lucru e cert: va trebui să luăm măsuri foarte dure şi măsuri dureroase. Altfel, nu vom putea ţine echilibrul bugetar", a spus Marko.

Potrivit acestuia, o decizie în acest va fi luată foarte repede, dar vor mai fi discuţii cu reprezentanţii FMI.

Marko a adăugat că despre aceste alternative s-a vorbit la întâlnirea de joi de la Cotroceni.

"Azi (joi - n.r.) la Cotroceni am desenat variantele, alternativele şi am încercat să tatonăm măsurile care urmează a fi luate", a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi dimineaţă, la Cotroceni, o întâlnire cu liderii coaliţiei guvernamentale, pentru a discuta despre situaţia economică şi soluţiile în contextul crizei, între care cea privind majorarea TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici