Marko: Vreau ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea intereselor maghiarilor

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că va anunţa la CRU din 11 decembrie dacă va mai candida la şefia Uniunii, precizând că îşi doreşte ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea consecventă a intereselor comunităţii maghiare.

33 afișări
Imaginea articolului Marko: Vreau ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea intereselor maghiarilor

Marko: Vreau ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea intereselor maghiarilor (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Marko Bela a spus, înaintea şedinţei Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale (CCPOT) de Târgu Mureş, că la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 11 decembrie va "tranşa" problema eventualei sale candidaturi la şefia Uniunii, în cadrul Congresului formaţiunii care va avea loc la sfârşitul lunii februarie.

El a subliniat că, indiferent de această decizie, îşi doreşte ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani - reprezentarea consecventă a intereselor comunităţii maghiare.

"Mă voi referi la această problemă în 11 decembrie. Vreau ca UDMR să continue aceeaşi politică pe care a avut-o în ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea consecventă a intereselor comunităţii maghiare şi conştientizarea faptului că aceste interese nu sunt în contradicţie cu interesele întregii societăţi şi e nevoie de un dialog şi de o colaborare cu forţele democratice din România", a spus Marko Bela.

Întrebat despre posibilitatea ca UDMR să piardă electorat în urma participării la luarea unor măsuri de austeritate de către Guvern, Marko Bela a spus că el crede că Uniunea a avut o contribuţie pozitivă, în acest context.

"Eu cred că, şi în ce priveşte problemele legate de austeritatea bugetului, UDMR a avut o contribuţie pozitivă, am încercat să găsim soluţii cât mai puţin dureroase şi în continuare vom proceda la fel, dar condiţia este că, concomitent, trebuie să putem face şi o reformă în societatea din România. Degeaba sunt luate măsuri de austeritate şi măsuri de restrângere, dacă nu reuşeşti să impui nişte schimbări majore, dacă nu avem o reformă, dacă nu continuăm descentralizarea şi nu stimulăm economia, peste un an iarăşi ne trezim cu criza peste noi. Deci aceasta este condiţia UDMR - continuarea reformei", a declarat Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici