Meleşcanu: Duminică voi fi la Paris, colegii din conducere - în alte oraşe unde au fost aglomerări

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că în ziua votului va fi la Paris, unde speră să şi poată vota, iar colegii din conducerea MAE se vor afla în mai multe oraşe europene unde s-au înregistrat "aglomerări" la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

169 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Duminică voi fi la Paris, colegii din conducere - în alte oraşe unde au fost aglomerări

Teodor Meleşcanu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Pentru a supraveghea la faţa locului pregătirile turului II al alegerilor prezidenţiale în afara ţării, mâine mă voi afla la Munchen, unul dintre locurile unde s-au înregistrat aglomeraţii în primul tur de scrutin pentru ca apoi să merg la Paris, unde mă voi întâlni şi cu reprezentanţii diplomatici români din Belgia, iar duminică dacă timpul îmi va permite voi vota la Paris", a declarat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Şeful diplomaţiei a precizat că şi colegii din conducerea MAE se vor afla, "din însărcinarea primului ministru" în diferite capitale europene unde "au fost înregistrate aglomerări sau un flux mare de votanţi la primul tur de scrutin".

"Colegii din conducere se vor afla la Londra, Bruxelles, Chişinău, Viena, Roma, Torino, Stuttgart şi Dublin. Deplasarea conducerii MAE în preziua şi ziua votului vizează strict supravegherea modului de implementare a măsurilor care ţin de competenţa MAE în ce priveşte fluidizarea procesului de votare", a spus el.

Meleşcanu a mai spus că prezenţa conducerii MAE este o dovadă a faptului că ministerul este "preocupat ca procesul de votare să decurgă fără incidente". "Vom supraveghea direct şi personal aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de eficientizare a procesului electoral luat de MAE după consultarea cu BEC şi cu coordonarea BES", a afirmat Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici