Mesaj al PNL Bistriţa către Dragnea: Daţi-ne afară de la guvernare dacă nu mai aveţi nevoie de noi

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, afirmă că PSD ar trebui "să îi dea afară pe liberali" dacă nu mai au nevoie de ei la guvernare şi îi transmite lui Liviu Dragnea mesajul: "Daţi-ne afară de la guvernare dacă nu mai aveţi nevoie de noi, dar aveţi curaj şi spuneţi-le românilor asta".

121 afișări
Imaginea articolului Mesaj al PNL Bistriţa către Dragnea: Daţi-ne afară de la guvernare dacă nu mai aveţi nevoie de noi

Mesaj al PNL Bistriţa către Dragnea: Daţi-ne afară de la guvernare dacă nu mai aveţi nevoie de noi (Imagine: Gov.ro)

Deputatul Stelian Dolha a fost întrebatat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile vicepremierului Liviu Dragnea potrivit cărora noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL.

El a spus că nu a fost luată niciodată în discuţie în PNL ieşirea partidului de la guvernare şi că, dacă nu mai are nevoie de liberali, PSD să îi dea afară de la guvernare şi să aibă curaj să transmită românilor că nu mai are nevoie de ei.

"Nu s-a luat niciodată în discuţie în PNL ieşirea de la guvernare. Cum să ieşim de la guvernare? Preşedintele Antonescu zicea că abia am intrat. Când am făcut propunerea cu Klaus Iohannis pentru Ministerul de Interne şi vicepremier am făcut-o pentru a da greutate acestei guvernări şi pentru a duce până la capăt proiectele pe care ni le-am asumat împreună colegii noştri social-democraţi. Cum să ieşim atunci de la guvernare dacă noi îl trimitem acolo pe numărul doi al partidului? Vă spun clar: să ne dea afară de la guvernare dacă nu mai au nevoie de noi, de liberali! Clar, sincer, de aici de la Bistriţa, mesaj către domnul Dragnea: daţi-ne afară de la guvernare dacă nu mai aveţi nevoie de noi, dar, domnule Dragnea, domnule ministru, spuneţi-le românilor asta. Ieşiţi, aveţi curaj şi spuneţi că nu mai aveţi nevoie de noi", a afirmat Stelian Dolha.

El a spus că nu a înţeles de ce "partenerii social-democraţi supralicitează al patrulea post de vicepremier".

"Pentru cine? Pentru tânărul ministru al Agriculturii şi preşedinte al PC, Daniel Constantin, care ajunge şi ministru şi deputat tractat de PNL, nu altfel, ştim cu toţii asta. Dacă protocolul USL vorbeşte de trei portofolii de vicepremier, când supralicitezi înseamnă că demonetizezi funcţia de vicepremier, aproape o arunci în derizoriu. Şi apare o întrebare firească: de ce patru şi nu 15, 16? Adică fiecare minister să aibă şi portofoliul de vicepremier. S-a întâmplat ceva cu PC în perioada asta, a crescut ca voinicul din poveste, a participat pe liste separate şi şi-a umflat scorul electoral şi nu mai e unu şi ceva la sută? Nu, şi nici nu cred că şi-a umflat muşchii sub noua umbrelă USD. Atunci de ce supralicităm? Eu cred că luni-marţi Klaus Iohannis va fi ministru de Interne şi vicepremier, iar Daniel Constantin doar un ministru ascultător al Agriculturii şi atât", a adăugat liderul PNL Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că noua alianţă electorală USD (Uniunea Social Democrată), formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL.

"Nu vrem să excludem PNL, dar la întrebarea aceasta, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este «Da»", a precizat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici