Mesajul de felicitare al lui Băsescu pentru Ilham Aliev, reales preşedinte al Azerbaidjanului

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj preşedintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, felicitându-l cu prilejul câştigării alegerilor prezidenţiale.

314 afișări
Imaginea articolului Mesajul de felicitare al lui Băsescu pentru Ilham Aliev, reales preşedinte al Azerbaidjanului

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Doresc să vă adresez sincere felicitări cu prilejul câştigării alegerilor prezidenţiale desfăşurate în Azerbaidjan. Victoria însemnată pe care aţi obţinut-o confirmă încrederea electoratului în viziunea şi proiectele pe care le-aţi desfăşurat până în prezent", se arată în mesajul şefului statului român.

Traian Băsescu îi urează preşedintelui azer succes în îndeplinirea noilor obiective propuse.

"Vă doresc succes în îndeplinirea noilor obiective pe care vi le propuneţi şi îmi exprim încrederea că bunele relaţii de cooperare dintre ţările noastre vor continua să se dezvolte în numeroase domenii de interes comun, pentru binele popoarelor noastre", se mai arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Actualul preşedinte azer, Ilham Aliev, a fost reales în funcţie, în urma scrutinului desfăşurat miercuri în Azerbaidjan.

Aliev a calificat joi drept un "triumf al democraţiei" alegerile prezidenţiale din această ţară din Caucaz pe care le-a câştigat miercuri cu aproape 85% dintre sufragii, asigurându-şi al treilea mandat consecutiv, relatează AFP.

"Alegerile prezidenţiale din Azerbaidjan au fost un triumf al democraţiei", a declarat Aliev, aflat la putere în această fostă republică sovietică de când l-a succedat pe tatăl său, în 2003, într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

"Faptul că votul a fost liber şi transparent este un pas important spre democraţie", a afirmat el.

Aliev a acumulat aproximativ 84,6% dintre voturi, după numărarea a 98% dintre buletine, potrivit ultimelor rezultate parţiale anunţate de Comisia Electorală Centrală.

Principalul său adversar Jamil Hasanli, candidatul opoziţiei, totaliza doar 5,5% dintre voturi, potrivit acestor rezultate. Candidatul opoziţiei a denunţat scrutinul, evocând fraude "masive" şi avertizând că nu va recunoaşte rezultatele finale.

Rata de participare a fost de 72%, a anunţat Comisia Electorală Centrală, după încheierea scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici