Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

„Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România şi de a sublinia importanţa contribuţiei acestora la dezvoltarea şi modernizarea statului român” - a transmis premierul Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

320 afișări
Imaginea articolului Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăţi democratice şi incluzive, iar aportul minorităţii maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces, arată Nicolae Ciucă.

„Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul şi preţuirea reciprocă, prin bogăţia culturii şi a patrimoniului, dar şi prin ataşamentul faţă de valorile şi principiile libertăţii şi democraţiei care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societăţii noastre. Promovarea şi afirmarea culturii, istoriei, identităţii etnice, lingvistice şi religioase ale minorităţilor naţionale constituie caracteristici ale unei societăţi mature, democratice şi europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile şi inspiraţia fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, de limbă, de religie. În această zi specială, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate şi împliniri! La mulţi ani!”, adaugă în mesaj premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici