Mihai Răzvan Ungureanu anunţă iniţierea unui proiect privind restituirea proprietăţilor confiscate de regimul comunist

Parlamentarii Forţei Civice vor depune, marţi, la Parlament, o iniţiativă legislativă privind restituirea proprietăţilor confiscate de regimul comunist, pe principiul că restituirea sau despăgubirea este obligatorie, a anunţat preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

636 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu anunţă iniţierea unui proiect privind restituirea proprietăţilor confiscate de regimul comunist

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

El a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că alte principii ale acestei iniţiative legislative sunt alegerea de către proprietarul deposedat a variantei de îndreptare a acestui lucru, prevederea unor termene şi sancţiuni pentru persoane şi instituţii în procesul de restituire, transparenţa stabilirii despăgubirilor.

Ungureanu a mai precizat că proiectul prevede mai multe modalităţi de restituire a proprietăţilor confiscate, fie retrocedarea imobilelor în natură, fie acordarea unor bunuri echivalente, dacă proprietatea nu mai există, fie acordarea de obligaţiuni, de acţiuni la societăţile cu capital de stat, fie despăgubiri în numerar.

Anunţul Forţei Civice vine la câteva ore după ce premierul Victor Ponta a declarat că o primă formă a legii privind restituirea proprietăţilor va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, urmând ca luni să fie analizată de conducerea USL, iar proiectul să fie promovat prin angajarea răspunderii Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici