Mihai Răzvan Ungureanu: În preajma alegerilor din PDL începe să se răspândească o viroză a dezbinării. Facem apel la calm

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răvan Ungureanu, a declarat, marţi, că în preajma alegerilor din PDL începe să se răspândească "o viroză a dezbinării" şi face un apel către PDL la calm şi raţiune, considerând că toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL trebuie să lase deoparte orgoliile.

394 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu: În preajma alegerilor din PDL începe să se răspândească o viroză a dezbinării. Facem apel la calm

Mihai Răzvan Ungureanu: În preajma alegerilor din PDL începe să se răspândească o viroză a dezbinării. Facem apel la calm

"Suntem interesaţi de ce se întâmplă în preajma alegerilor din PDL, că începe să se răspândească în rândul electoratului de centru-dreapta o viroză a dezbinării, în condiţiile în care USL îşi bate joc de România. Evident nu mai putem continua în felul acesta şi credem că este nevoie de un apel către militaţii PDL şi electoratul nostru de centru-dreapta şi facem un apel la calm, la raţiune şi pragmatism politic", a afirmat Ungureanu la o conferinţă de presă.

El a spus că în confruntarea din PDL "tonul a coborât mult sub aşteptările politice" ale electoratului de centru-dreapta, iar problema reală ar trebui să fie viziunea pe care PDL trebuie s-o aibă şi o dezbatere pe moţiuni şi "nu un ping-pong de reacţii acide care duc la dezamăgire pe care şi Forţa Civică o resimte".

"Credem că este momentul ca toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL să lase deoparte orgoliile şi să nu-şi exprime public nemulţumirile personale, care sunt omeneşti şi să aducă în dezbaterea electoratului, a susţinătorilor moţiuni vizionare care au ca rol îndreptarea PDL către un viitor european al dreptei", a adăugat Ungureanu.

El a mai spus că Forţa Civică speră ca viitorul preşedinte al PDL să afirme răspicat ideea unităţii dreptei pe seama unei construcţii politice care să includă partide, ONG-uri, asociaţii, pe toţi românii care înţeleg că guvernarea USL este neprofesionistă.

Liderul FC a adăugat că propune colegilor din PDL şi din celelalte partide ca până la convocarea Consiliului Naţional de Coordonare al PDL să se alăture apelului către "luciditate, calm, raţiune, pragmatism" şi până la Convenţia Naţională să vină cu proiecte de moţiune şi "nu cu strigăte de luptă".

Mihai Răzvan Ungureanu a adăugat că obiectivul este de a avea o dreaptă unită şi că el personal este pregătit pentru a fi de folos în atingerea acestui obiectiv.

Ungureanu a precizat că nu face reproşuri personale la adresa cuiva şi consideră că în PDL este o competiţie utilă, normală, dar greşit exprimată.

El nu a vrut să comenteze criticile preşedintelui Traian Băsescu la adresa PDL.

"Nu comentez afirmaţiile preşedintelui şi nu am comentat cum se exprimă competitorii, dar e limpede că electoratul nostru aşteaptă altceva, nu aşteaptă o luptă fratricidă", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici