Mihai Răzvan Ungureanu: Ne dorim ca PNL să revină unde îi e locul, în jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu spune că alianţa îşi doreşte ca "PNL să revină acolo unde îi este locul, adică la jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic" şi a arătat că este "convins că PNL îşi va regăsi tăria pentru a ieşi din deriva politică în care se află în acest moment".

175 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu: Ne dorim ca PNL să revină unde îi e locul, în jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic

Mihai Răzvan Ungureanu: Ne dorim ca PNL să revină unde îi e locul, în jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat, joi, despre o posibilă alianţă ARD cu PNL. "Nu discutăm în momentul de faţă la nivelul conducerii alianţei despre viitoarea politică de alianţe sau cel puţin de existenţa unei politici de alianţe pe durata campaniei electorale. Ne concentrăm în formula pe care o cunoaşteţi, Forţa Civică, PDL, PNŢCD pentru a câştiga campania electorală şi alegerile din 9 decembrie. Ce urmează după 9 decembrie este evident o altă poveste şi jocul politic este deschis", a precizat Ungureanu.

El a arătat că ARD şi-ar dori ca PNL să revină în jumătatea de centru-dreapta a spectrului politic, dar că se îndoieşte că acest lucru este posibil.

"Ce ne dorim şi cred în mod legitim este ca PNL să revină acolo unde îi este locul, adică în jumătatea de centru-dreapta a spectului politic românesc. Ne îndoim însă că aceset lucru este posibil. Ca şi dialogul cu PNL în formula actuală de conducere pe care PNL o are", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a susţinut că există dialog cu membri ai PNL şi cu membri marcanţi ai conducerii sau ai organizaţiilor locale.

Ungureanu a mai spus că, în opinia sa, actuala conducere a PNL "şi-a dovedit de mult incapacitatea de a conduce un partid de pretenţiile şi de exigenţele legitime pe care le are".

"Există oameni de mare capacitate morală şi politică în PNL şi cu care personal cred că se poate spera la o bună înţelegere. Sunt convins că PNL îşi va regăsi tăria pentru a ieşi din deriva politică în care se află în acest moment. Sunt pe de altă parte convins că sunt mulţi membri ai conducerii centrale şi locale ai PNL care ştiu foarte bine cât de dificilă este poziţia pe care PNL o are alături de PSD în interiorul USL. Tot aşa cum îmi dau seama cât de mare este tensiunea în interiorul PNL în acest moment din cauza felului în care au fost alcătuite listele de candidaţi", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici