Mincă: România a pierdut bani din cauza scandalului Băbeni

Preşedintele ANCEX, Liliana Mincă, a declarat, miercuri, că România a pierdut bani din cauza scandulului iscat pe tema delaborării muniţiei de la Băbeni, deoarece există ţări "care vor delabora în altă parte şi nu la Băbeni".

29 afișări
Imaginea articolului Mincă: România a pierdut bani din cauza scandalului Băbeni

Mincă: România a pierdut bani din cauza scandalului Băbeni (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"România a avut de pierdut, după părerea mea. Ţinând cont că eu coordonez şi ştiu exact ce înseamnă controlul exporturilor şi importurilor de produse strategice, nu am făcut altceva decât să pierdem bani", a spus Mincă, după audierea din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor.

Solicitată să dea detalii, ea a spus că "sunt ţări care au câştigat astfel de contracte (contracte de delaborare de muniţie, n.red.) ca urmare a scandalului pe care unii şi alţii au vrut să îl creeze artificial".

Mincă nu a precizat la ce ţări se referă. "Mă refer la ţările care vor delabora în altă parte şi nu la Băbeni", a conchis ea.

Comisia de apărare din Camera Deputaţilor a audiat, miercuri, reprezentanţi ai Jandarmeriei, IGP, ANCEX.

Preşedintele comisiei, Costică Canacheu, a declarat, la finalul şedinţei, că săptămâna viitoare vor fi invitaţi la audieri ministrul de Interne Dan Nica şi şeful DGIPI Gelu Drăjneanu, care a mai fost la comisie şi săptămâna trecută, Canacheu precizând că parlamentarii doresc o serie de lămuriri în ceea ce priveşte competenţele fiecărei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici