Ministerul Finanţelor are în vedere o nouă taxă pentru cei cu mai multe maşini sau apartamente

10362 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor are în vedere o nouă taxă pentru cei cu mai multe maşini sau apartamente

Ministerul Finanţelor are în vedere o nouă taxă pentru cei cu mai multe maşini sau apartamente

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul are în vedere o taxare suplimentară a celor ce au mai multe maşini sau aparmentente. Într-un interviu acordat pentru Hotnews, Ministrul Finaţelor a precizat că nu consideră "normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi".

Adrian Câciu a mai spus că în opinia sa impozitul ar trebui să fie aplicat începând cu a treia proprietate sau a treia maşină, iar bani ar trebui să meargă la bugetul local nu la cel naţional.

"Nu cred că este normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi. O maşină la o familie. Ştiţi că în Japonia, de exemplu, nu poţi să-ţi cumperi maşină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea am început să luăm două maşini. Bun, înţeleg şi asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai eşti egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie", a spus Ministrul Finaţelor într-un interviu acordat pentru Hotnews.

Adrian Câciu a mai precizat şi că Guvernul are în vedere o analiză pentru impozitare bacşişului în domeniul Horeca, dar şi eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici