Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, face, marţi, o vizită în România

Ministrul belgian al Afacerilor Externe, al Comerţului Exterior şi Afacerilor Europene, Didier Reynders, face, marţi, o vizită la Bucureşti, pe agenda convorbirilor cu omologul Titus Corlăţean aflându-se teme de interes bilateral şi dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale.

180 afișări
Imaginea articolului Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, face, marţi, o vizită în România

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, face, marţi, o vizită în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat MAE, în cadrul întrevederii dintre cei doi miniştri, vor fi discutate aspecte ale colaborării în plan politic şi economic între România şi Regatul Belgiei.

O atenţie deosebită va fi acordată evoluţiilor instituţionale ca urmare a alegerilor pentru Parlamentul European care au avut loc în perioada 22-25 mai, aspectelor legate de situaţia din vecinătatea estică a UE, cu accent pe Ucraina şi Republica Moldova, precum şi situaţiei din Balcani, mai precizează sursa citată.

Totodată, Titus Corlăţean şi Didier Reynders vor avea un schimb de opinii aprofundat pe o serie de dosare de interes de pe agenda internaţională, precum summit-ul NATO din luna septembrie 2014, evoluţiile din Siria şi procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici