Ministrul Corlăţean face marţi o vizită oficială în Japonia

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va face, marţi, o vizită oficială în Japonia, la invitaţia omologului său, Fumio Kishida, informează MAE.

108 afișări
Imaginea articolului Ministrul Corlăţean face marţi o vizită oficială în Japonia

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cu prilejul vizitei, miniştrii afacerilor externe din cele două ţări vor semna "Declaraţia comună privind Parteneriatul Reînnoit dintre România şi Japonia".

MAE reaminteşte că în 2012 s-au aniversat 10 ani de la semnarea "Declaraţiei Comune de Prietenie, Cooperare şi Parteneriat dintre România şi Japonia".

"Pe agenda convorbirilor bilaterale figurează dialogul politic şi cooperarea economică în domenii de interes comun, relaţiile UE-Japonia, precum şi alte teme de actualitate de pe agenda internaţională: combaterea terorismului, contextul regional în Europa şi Asia, situaţia din Orientul Mijlociu etc", se mai arată în comunicatul ministerului.

În cadrul vizitei, ministrul Titus Corlăţean va mai avea întâlniri cu Sadakazu Tanigaki, ministrul justiţiei şi, totodată, preşedintele Ligii Parlamentare de prietenie România-Japonia, precum şi cu Katsuyuki Kawai, preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanţilor a Dietei nipone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici