Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu este convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat. Motivul audierii

Senatorul USR Ştefan Pălărie, preşedintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, l-a invitat pe ministrul Educaţei Sorin Cîmpeanu pentru audieri în 10 noiembrie pe tema măsurilor luate în contextul pandemiei.

12833 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu este convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat. Motivul audierii

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu este convocat la audieri în Comisia de Muncă din Senat. Motivul audierii

Potrivit unui comunicat al USR, în urma consultărilor cu membrii comisiei, ministrul Educaţiei a fost convocat la o audiere în data de 10 noiembrie. Conform documentului, Sorin Cîmpeanu şi membrii comisiei urmează să discute pe marginea unor subiecte legate de impactul pandemiei asupra derulării procesului educaţional.

Iniţial, ministrul ar fi trebuit să participe la audiere în 3 noiembrie, dar întâlnirea a fost reprogramată.

„În acest moment, este neclar ce se va întâmpla la încheierea vacanţei de două săptămâni, hotărâtă prin decizia CNSU la nivel naţional. Membrii comisiei pentru muncă din Senat doresc să obţină informaţii despre măsurile pe care se pregăteşte să le adopte Ministerul Educaţiei, atât în legătură cu elevii din sistemul de învăţământ, cât şi în legătură cu părinţii acestora. Pandemia a provocat o veritabilă criză în educaţie periclitând nu doar calitatea pregătirii elevilor şi studenţilor, dar şi viitorul economiei româneşti, în particular, şi al societăţii, în ansamblu”, se arată în comunicatul USR.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită şi că şcoala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autorităţile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezenţa fizică sau online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici