Ministrul Justiţiei, despre pensionarea fostei şefe DIICOT la 48 de ani: „E absolut anormal”

  • Stelian Ion: „Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie”
  • Giorgiana Hosu are 48 de ani şi a fost şef DIICOT. Ea a demisionat în luna septembrie 2020, după ce soţul său a fost condamnat pentru corupţie.
967 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, despre pensionarea fostei şefe DIICOT la 48 de ani: „E absolut anormal”

Ministrul Justiţiei, despre pensionarea fostei şefe DIICOT la 48 de ani: „E absolut anormal”

Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie, spune ministrul Justiţiei, Stelian Ion, întrebat despre situaţia fostei şefe DIICOT, Giorgiana Hosu, care se pensionează la 48 de ani.

„Ca ministru mă interesează ca legislaţia să fie una echilibrată, mă interesează să venim cu propuneri astfel încât magistraţii să-şi dorească să rămână cât mai mult în activitate. Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie”, spune ministrul Justiţiei, Stelian Ion, întrebat despre situaţia Giorgianei Hosu, care se pensionează la 48 de ani.

El spune că, dacă ar fi fost magistrat, ar mai avea câţiva ani până la pensie.

„Mă gândesc că peste câţiva ani, dacă aş fi fost magistrat, mi-aş fi putut depune şi eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginaţia mea. Nu mi-aş putea imagina vreodată o astfel de ipoteză”, conchide ministrul Justiţiei.

Fosta şefă DIICOT, Giorgiana Elena Hosu, se pensionează, începând cu data de 1 iulie, propunerea privind eliberarea din funcţie urmând să fie transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Giorgiana Hosu are 48 de ani şi a fost şef DIICOT. Ea a demisionat în luna septembrie 2020, după ce soţul său a fost condamnat pentru corupţie. Hosu era în funcţie din februarie 2020, când a fost numită în funcţie de Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ dat de CSM. După demisia din funcţie, Hosu s-a transferat la Parchetul General.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici