Miting pro-european la Chişinău: Adunarea „Moldova Europeană” va avea loc în Piaţa Marii Adunării Naţionale

  • Un mare miting pro-european se va desfăşura duminică la Chişinău.
  • Adunarea „Moldova Europeană” va avea loc în Piaţa Marii Adunării Naţionale.
  • La eveniment vor participa lideri politici din Republica Moldova, dar şi preşedintele Parlamentului European.
563 afișări
Imaginea articolului Miting pro-european la Chişinău: Adunarea „Moldova Europeană” va avea loc în Piaţa Marii Adunării Naţionale

Adunarea Naţională a fost convocată de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Este momentul să spunem clar şi răspicat ce vor moldovenii, a declarat preşedintele moldovean în aprilie, referindu-se la integrarea europeană a ţării.

„Să dăm un răspuns, să spunem ce vor moldovenii, răspicat şi clar, să se audă vocea noastră, a celor mulţi(...) Noi vrem pace, noi vrem ca UE să fie la noi acasa, aşa cun ne-am adunat atunci când ne-am proclamat independenţa.. aşa să ne adunăm şi acum... Este momentul să ne unim şi să devenim parte a familiei europene(...) Deciziile mari nu se iau doar de politicieni, deciziile mari se iau de oameni în Piaţa Marii Adunări Naţionale... ce facem acum va influenţa generaţiile viitoare... Vă aştept la Adunarea naţională Moldova europeană”, a spus Maia Sandu atunci când a făcut anunţul privind convocarea adunării.

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la mitingul din Chişinău. Ea se va adresa participanţilor la adunarea prin care se va cere integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Adunarea „Moldova Europeană” se va desfăşura duminică, începând cu ora 11:00, în Piaţa Marii Adunării Naţionale. Partidele de opoziţie, despre care puterea de la Chişinău spune că ar fi susţinute de Rusia pentru a provoca destabilizări, au solicitat să li se permită organizarea unui miting în acelaşi loc. Solicitarea a fost respinsă, dar o adunare va avea loc totuşi în apropiere. Între participanţii la cele două adunări vor fi numeroase forţe de securitate care vor încerca să preîntâmpine producerea de incidente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici