Mitingul USL la Romexpo a început pe ritmuri de rock

Mitingul USL din pavilionul central al Romexpo, la care participă aproximativ 5.000 de delegaţi ai PSD, PNL şi PC, a început pe ritmurile melodiei "Thunderstruck" a formaţiei hard rock AC/DC.

418 afișări
Imaginea articolului Mitingul USL la Romexpo a început pe ritmuri de rock

Mitingul USL la Romexpo a început pe ritmuri de rock - VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La mitingul USL susţin discursuri liderii celor trei formaţiuni - Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, precum şi candidatul pe care îl susţine USL la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu.

După melodia AC/DC şi intonarea imnului naţional, participanţii la miting au scandat "Jos Băsescu". Unii dintre ei afişează şi pancarte cu mesaje împotriva şefului statului, cum ar fi "Băse, du-te cu şalupa! Îţi urăm vânturi din pupa".

Pe un ecran uriaş au fost transmise şi imagini cu discursul susţinut de actorul Emil Hossu la mitingul USL din Piaţa Universităţii din luna ianuarie, cu câteva zile înainte de decesul acestuia.

De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, cel care a luat cuvântul în deschiderea mitingului, a subliniat că USL se luptă în perspectiva următoarelor alegeri nu doar cu PDL şi celelalte partide din coaliţia guvernamentală, ci cu "regimul Băsescu".

"Nu trebuie să fim liniştiţi, să ne considerăm deja câştigători ai alegerilor. Nu ne luptăm cu un partid, ci cu un întreg sistem, un regim, care va încerca să folosească toate mijloacele, inclusiv cele nelegale", a spus Dragnea.

El a ţinut să îi transmită preşedintelui Băsescu, precum şi liderilor PDL, că USL nu se va rupe, că liderii formaţiunilor componente nu se vor certa. "V-aţi înşelat! V-am tot auzit mereu la televizor că o să ne rupem, că o să ne certăm, că o să ne desfiinţăm. Astăzi noi suntem aici. Voi unde sunteţi, fraţilor? Sau întrebarea corectă: câţi mai sunteţi?", a continuat Dragnea.

Secretarul general al PSD a menţionat că rezoluţia referitoare la interdicţia pentru formaţiunile USL de a colabora cu PDL şi preşedintele Traian Băsescu a fost adoptată în congresele de sâmbătă pentru a dovedi că USL se diferenţiază total de adversarii săi politici.

"Noi reprezentăm afirmarea unei identităţi împotriva unui mod de a gestiona puterea fără precedent şi care nu trebuie să se mai repete vreodată în politica românească", a menţionat Dragnea.

El i-a încurajat pe delegaţii USL să le transmită alegătorilor mesajul că USL reprezintă singura alternativă faţă de "regimul Băsescu".

"Nu ne este frică, nu cedăm, nu renunţăm, nu ne repliem, nu face înţelegeri, ne batem. Aveţi încredere în voi, că vom câştiga şi că răul va fi tăiat de la rădăcină", a mai spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici