Mitrea: Nu sunt unealta nimănui, nu fac jocul altor partide şi nu plec din partidul meu

Senatorul Miron Mitrea declară, pe blogul personal, că nu este "omul" lui Traian Băsescu şi nici al lui Sorin Oprescu, subliniind că este PSD-ist şi va susţine candidatul partidului la Preşedinţie, chiar dacă "hrebenciucii se luptă din răsputeri" să-l dea afară din partid.

33 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Nu sunt unealta nimănui, nu fac jocul altor partide şi nu plec din partidul meu

Mitrea: Nu sunt unealta nimănui, nu fac jocul altor partide şi nu plec din partidul meu (Imagine: Mediafax Foto/Publimedia)

Într-o postare pe blog intitulată "Scrisoare către pesedişti", Mitrea apreciază că "minciunile" care s-au spus despre el au depăşit, în ultimele zile, "orice limită", susţinând că, aflaţi în pană de strategii de campanie care să-i mărească şansele lui Mircea Geoană la alegeri, Viorel Hrebenciuc şi "grupul său de interese" caută pe cineva pe care să dea vina.

"Şi m-au găsit pe mine. Aşa că şi-au canalizat energiile ca să răspândească ideea că sunt ba omul lui Basescu, ba omul lui Oprescu. Ba, mai nou, că sunt şi omul lui Băsescu, şi al lui Oprescu, în acelaşi timp, şi că fac jocurile acestora în detrimentul candidatului PSD, Mircea Geoană. O minciună atât de hilară încât mă face să mă gândesc că şi lui Hrebenciuc poate să-i dăuneze o perioadă prea lungă de timp petrecută în preajma lui Vanghelie", scrie Mitrea.

El subliniază că nu este omul lui Traian Băsescu şi nici al lui Sorin Oprescu.

"Sunt pesedist şi îl voi susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, chiar dacă hrebenciucii se luptă din răsputeri să mă dea afară din partid. Ştiu că grupul Hrebenciuc-Vanghelie nu reprezintă PSD. Cele întâmplate între alegerile locale şi parlamentare din 2008 m-au făcut să înţeleg că hrebenciucii au o agendă proprie care nu ţine cont de agenda partidului. Ceea ce a urmat după alegerile parlamentare, la negocierile pentru formarea guvernului cu PDL, mi-a întărit această convingere", menţionează Mitrea.

În opinia sa, fără să ţină cont că interesul PSD era să contribuie la o bună guvernare în vreme de criză, grupul Hrebenciuc-Vanghelie a avut un singur obiectiv major, "să ia Ministerul de Interne ca să pună mâna pe «doi ş'un sfert»".

"N-a contat că PSD putea să dea ţării cel mai bun ministru de Finanţe sau cel mai bun ministru al Economiei. Ei doreau doar să-şi plaseze oamenii la Interne. Din cauza asta, partidul a trecut prin momente penibile, care i-au afectat mult imaginea: a schimbat, în numai două luni, doi miniştri de Interne. Şi a intrat în fundătura care, în final, a dus la retragerea de la guvernare", consideră senatorul.

Mitrea califică drept "aiurerili" afirmaţiile lui Hrebenciuc potrivit cărora ar fi preluat ideea cu grupul Hrebenciuc-Vanghelie de la PDL şi că, în consecinţă, ar fi "unealta" PDL.

"Nu sunt unealta nimanui, nu fac jocul altor partide şi nu plec din partidul meu oricâte şicane îmi fac cei care vor să transforme PSD într-o anexă a grupului lor de interese. N-am lucrat şi nu voi lucra niciodată împotriva intereselor partidului, aşa cum fac cei care mă acuză astăzi", mai scrie Mitrea.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, la Realitatea TV, că Miron Mitrea este "unealta" PDL, iar Marian Oprişan, şeful filialei de care aparţine, ar trebui să ia atitudine în legătură cu declaraţiile recente ale senatorului, fiind singurul care-l poate sancţiona. Referitor la acuzaţiile lui Mitrea potrivit cărora ar face parte dintr-un grup care l-ar controla pe preşedintele PSD, Hrebenciuc a spus că Mitrea face astfel de declaraţii pentru că este o unealtă a PDL.

"Pot să vă spun că această idee cu grupul Hrebenciuc-Vanghelie sau Vanghelie-Hrebenciuc care-l comandă pe Mircea Geoană vine din partea PDL-ului. A spus-o doamna Udrea de nenumărate ori, a preluat-o domnul Mitrea. El a preluat această idee, a spus-o de nenumărate ori, noi nu i-am răspuns pentru că avem alt obiectiv, să câştigăm alegerile cu Geoană, nu să ne certăm între noi. (...) Am fost obligat să vă spun nişte lucruri şi mă opresc aici. Deci nu am deschis această chestiune, el (Mitrea - n.red.) a declanşat-o, fiind unealta celor din PDL. Şi v-am demonstrat acest lucru prin însăşi maniera liniei de atac, folosită de PDL. El este o simplă unealtă", a spus Hrebenciuc.

Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc i-au transmis lui Miron Mitrea, în şedinţa Biroului Permament al PSD de luni, prin intermediul lui Marian Oprişan, că dacă nu renunţă la declaraţiile care afectează PSD va fi chemat la o "discuţie lămuritoare".

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie au ridicat, în BPN de luni, problema senatorului Miron Mitrea, aducând în discuţie ultimele declaraţii ale acestuia despre cei doi şi despre arhiva DGIPI.

Sursele precizate au arătat că, în lipsa lui Mitrea, cei doi i-au transmis prin intermediul preşedintelui PSD Vrancea, Marian Oprişan, că nu vor mai tolera astfel de declaraţii, care afectează nu doar unii dintre liderii PSD, ci şi partidul în ansamblu, întrucât fostul ministru al Transporturilor "face jocurile PDL".

Oprişan le-ar fi replicat celor doi, potrivit surselor menţionate, că nu au de ce să îi reproşeze lui Mitrea declaraţia despre presupusa deţinere de către Vanghelie a unei părţi din arhiva DGIPI, reproşul trebuind adresat chiar liderului PSD Bucureşti, care a făcut o declaraţie în acest sens.

Vanghelie şi Hrebenciuc nu au mai pus problema, în şedinţa de luni a conducerii PSD, unei eventuale excluderi din partid a lui Mitrea, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, un demers similar al lui Vanghelie a fost refuzat, pe motiv că o asemenea decizie i-ar conferi o legitimitate în plus lui Mitrea.

În urma sesizărilor făcute de Vanghelie şi Hrebenciuc, mai mulţi lideri ai PSD au agreat propunerea ca, în cazul în care Mitrea recidivează, să fie chemat în faţa BPN, pentru "o discuţie lămuritoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici